Bakar 7. lipanj 2024. Klaudio Vrančić

Ekipa "Sit i Fit" pobjednik je škrljevske "Gulašijade"

Ekipa "Sit i Fit" pobjednik je škrljevske "Gulašijade"
Najbolji gulaš na Škrljevu je skuhala ekipa “Sit i Fit” , drugo mjesto osvojili su “Bi ki ča pojil”, a treće je pripalo ekipi Pompijeri

“Dani Škrljeva 2024” danas su počeli uz tradicionalnu škrljevsku “Gulašijadu”, koja je na igralištu ispred Doma kulture okupila deset sjajno raspoloženih ekipa. 

Organizatori, iz Mjesnog odbora Škrljevo, su za sudionike osigurali meso i kapulu, a natjecatelji su, uz pokoji tajni sastojak, trebali pokazati svoje kulinarsko umijeće. 


To je najbolje pošlo za rukom ekipi “Sit i Fit” čiji je gulaš stručni žiri proglasio najboljim i dodijelio mu 65 bodova. Drugo mjesto sa 60 bodova osvojili su “Bi ki ča pojil”, a treće je pripalo ekipi “Pompijeri”, koja je dobila 51 bod.

Va konkurencije pripadnici Lovačkog društva Tuhobić- Krasica svoj su gulaš kuhali za sve okupljene pa nitko sa Škrljeva kući nije otišao gladan. 


Istaknuti svakako treba i prigodan program koji su povodom dana mjesta pripremili mališani, vrtićarci i osnovnoškolci. Svoj su doprinos dali i OPG-ovi te proizvođači rukotvorina koji su proizvode izložili na sajmu, kao i umirovljenici koji su izložili svoje likovne radove.

Osim što slave dan mjesta Škrljevčani danas slave i blagdan Presvetog Srca Isusuva, a svečanu koncelebriranu misu predvodio je nadbiskup Mate Uzinić.


Za dobru je zabavu u večernjim satima zadužen Dar- Mar, a zabave na Škrljevu neće nedostajati niti sutra, 8. lipnja, kada u Dom kulture stiže popularni Tarik Filipović sa svojom monokomedijom “Ćiro”. Ulaznice se, po cijeni od 10 eura, mogu kupiti na mojekarte.hr.