Bakar 2. svibanj 2024. Dragica Kružić

“Glazbena razglednica” - bakarski Sklad gostovao u Circolu

“Glazbena razglednica” - bakarski Sklad gostovao u Circolu

U sklopu projekta međunarodne kulturne suradnje, Ženski zbor Sklad nastupio je na koncertu “Glazbena razglednica”, koji se je održao u sjedištu Zajednice Talijana Rijeka - “Circolu”.

U prepunoj Svečanoj dvorani Circola, pjevačice Sklada nastupile su uz domaćine večeri, Mješoviti zbor Fratellanza, Rijeka i goste iz Italije, Mješoviti zbor Stone Eight iz Perugie. Zborovi su, preko karakterističnih pjesama, predstavili različite regije Hrvatske i Italije. Zbor Sklad, pod vodstvom dirigentice Nade Marošević Orešković, izveo je djela Mokarnjca, Jelića, Papandopula i Matetića Ronjgova te zaiskrio notom argentinskog temperamenta završnom izvedbom Libertanga, Astora Piazzole, a pjevači zbora Stone Eight i maestro Alberto Bustos odabranim pjesmama proveli su publiku kroz Assisi, Salento, Rim, Siciliju... Mješoviti zbor Fratellanza, pod vodstvom Mo Ariane Bossi i uz klavirsku pratnju prof. Vjere Lukšić, predstavio je talijansku kulturu u Rijeci, preko skladbi na fijumanskom dijalektu. 

KUU Sklad, koja je organizirala i osmislila koncert, programe kulturne suradnje započela je sa susjednom Slovenijom, da bi tu suradnju nastavila širiti i na području susjedne Italije. Važnost programa prepoznalo je Ministarstvo kulture i medija RH, koje ga i sufinancira.