Bakar 7. srpanj 2023. K.V.

Grad i ove godine pomaže bakarske osnovnoškolce

Grad i ove godine pomaže bakarske osnovnoškolce
Za nabavu obrazovnog materijala bakarskim proračunom za 2023. osigurano 33.200,00 EUR

Grad Bakar već dugi niz godina financira nabavu drugog obrazovnog materijala (radnih bilježnica, zbirki, atlasa i sl.) za sve učenike koji pohađaju dvije osnovne škole na području Grada Bakra - Osnovnu školu Bakar i Osnovnu školu “Hreljin”. Proračunom za 2023. godinu za navedenu je namjenu osigurano 33.200,00 EUR. 

Grad svake godine za učenike prvih razreda pripremi prigodan poklon paket školskog pribora koji prvašiće dočeka na klupama prvog dana škole. Paket sadrži sve što je potrebno za prvu školsku godinu, od pernice, svih bilježnica, omota do kompletnog likovnog pribora. U Proračunu Grada osigurana su sredstva za školski pribor za učenike I. razreda osnovnih škola u iznosu od 3.400,00 EUR. Prigodni poklon paketi slažu se u dogovoru s isporučiteljem, koji će iste i dostaviti u sve matične i područne škole.

U ovogodišnjem paketu prvašići će dobiti sljedeće: jednostruku pernicu (punjenu s 31 komadom pribora), škare, paletu za boje, likovnu mapu, blok za crtanje, pregaču za likovni odgoj, zaštitnu foliju za klupu, omote za udžbenike (10 kom), omote za bilježnice (8 kom), naljepnice za ime (40 kom), ljepilo u sticku, tempere, vodene boje, pvc čašu s poklopcem za likovni odgoj, uljne pastele, plastelin, olovku grafitnu B, fascikl A4 plastični, crtančice (2 kom), pisanke A (2 kom), pisanke B (2 kom) i bilježnice za matematiku 1 (2 kom).