Bakar 6. travanj 2020.

Grad prazan, većina Bakrana pridržava se mjera na snazi

Grad prazan, većina Bakrana pridržava se mjera na snazi

Većina Bakrana pridržava se donesenih mjera, a Stožer civilne zaštite Grada Bakra od petka je krenuo s izdavanjem e- propusnica. 

Savršeno se Bakar uklopio u sliku Primorsko- goranske županije, koja se s pandemijom koronavirusa Covid- 19 za sada nosi vrlo dobro. Naime, većina Bakrana, sudeći po danas viđenom, pridržava se mjera koje su na snazi. 


Puste su, unatoč sunčanom danu, danas bile bakarske ulice. Primorje- žila kucavica grada zjapilo je gotovo prazno. Rijetkim prolaznicima društvo su radili tek “Ribari”, koji su pazili na svoj Žal i “sveti Ivan”, koji je na oku držao zgradu Magistrata.

Sukladno donesenim  mjerama, prazni su i dječji parkovi, a zatvoreni su i svi ugostiteljski objekti. Nije bilo uobičajenog žamora, čuo se tek šum Perila i Jaza.


Poštuju li građani, a posebno poduzetnici, donesene mjere provjerava bakarski Stožer civilne zaštite, uz pomoć članova Vatrogasne zajednice Grada Bakra i svih dobrovoljnih vatrogasnih društava. Zajedno svakodnevno obilaze područje Grada, a poseban naglasak očekivano je na Industrijskoj zoni. 

e- propusnice

Nakon “testnog” četvrtka od petka ujutro Stožer civilne zaštite Grada Bakra krenuo je s izdavanjem e- propusnica, koje su se izdavale i danas. 


“Građani kojima su propusnice nužne zahtjev mogu predati putem sustava e- građani. Svi kojima sustav nije dostupan to mogu učiniti dostavom podataka mailom na stozercz@bakar.hr. Podatke nam mogu dostaviti i telefonski te osobno”, poručuje Tomislav Dundović, načelnik bakarskog Stožera civilne zaštite, posebno zahvalivši Vatrogasnoj zajednici Grada Bakra na nemjerljivom doprinosu u ovim teškim trenucima.