Bakar 11. travanj 2022. Klaudio Vrančić

Grupa njemačkih turista otvorila sezonu izleta u Bakru

Grupa njemačkih turista otvorila sezonu izleta u Bakru
U Bakar je danas stigla prva ovosezonska organizirana grupa turista preko agencije Via Mea, a nakon poduže se pauze vratio i popularni Tuna fest.

“Tuna fest” se vratio u Bakar, a ove su sezone u zanimljivom događanju prvi uživali njemački turisti. Na Masarykovoj su ih obali dočekali članovi Gradske straže Bakar 1848 te Bakarske gospode i kapetana, kao i predstavnice Turističke zajednice grada Bakra, koje su gostima ponudile nadaleko poznate specijalitete- baškote i Bakarsku vodicu. 


“U Bakar smo doveli već mnogo grupa, grad ima puno za pokazati i za naše je goste on pravo osvježenje. Naročito sam sretan što smo im danas imali prilike pokazati i novi tematski park, koji je po meni odličan”, istaknuo je Miro Kovačević iz turističke agencije Via Mea, pohvalivši suradnju s Turističkom zajednicom grada Bakra. 


“Nastavili smo uspješnu suradnju koju smo započeli 2019. godine. Veseli nas što je ponovno pokrenut i Tuna fest, kojeg zbog pandemije nismo mogli organizirati u protekle dvije godine. Za sada nam je u pred i posezoni, u sklopu Tuna festa, najavljeno devet grupa, a tu su i izletničke grupe, od kojih nam prva stiže već 16. travnja”, istaknula je Sonja Jelušić Marić, direktorica TZG Bakra. 


Nakon obilaska Bakra njemački turisti uživali su u specijalitetima od tune u nekadašnjoj Bakarskoj konobi, danas Konoba Cvitić.