Bakar 19. prosinac 2022. Klaudio Vrančić

Hreljani i gosti pjesmom “ukrasili” predbožićno vrijeme

Hreljani i gosti pjesmom “ukrasili” predbožićno vrijeme
Prekrasne klapske i zborske pjesme ponovno, uoči Božića, ispunile Dom kulture na Hreljinu

Nakon dvogodišnje pauze, do koje je došlo iz već dobro poznatih razloga, tradicionalni se “Božićno- novogodišnji koncert” konačno vratio na Hreljin. 

U ugodno popunjenom Domu kulture Hreljin publici su se sinoć predstavili domaćini- Mješoviti pjevački zbor “Sloga”, ali i njihovi gosti- Muška klapa Tić, Ženska klapa Hreljin i Kulturno umjetničko društvo Martin Matetić iz Jadranova. 


Na pozornicu se popeo i prvi dirigent “Sloge”- Miroslav Paškvan, a spomenuti svakako treba i kako je za dirigentsku palicu bio zadužen maestro Ivan Nino Načinovića, s kojim “Sloga” surađuje već čitavo desetljeće, a za instrumentalnu pratnju Marin Miklić. 

Program su vodile Lina Borčić i Jasmina Ostojić, iz klape Hreljin, a u najemotivnijem trenutku večeri “Sloga” se oprostila od 13 dugogodišnjih članova, od kojih neki imaju i 47 godina pjevačkog staža.


U velikom su finalu “Božićno- novogodišnjeg koncerta” svi sudionici zajedno izveli nekoliko skladbi, među kojima su mjesto našle i dvije “navijačke”, u čast velikog uspjeha “Vatrenih”, koji su u to vrijeme slijetali u Zagreb.

Kulturno umjetničko društvo “Sloga”

“Božićno- novogodišnji koncert” na Hreljinu se održava već gotovo pola stoljeća, u organizaciji Kulturno umjetničko društvo “Sloga” osnovanog 1975. godine. Spomenimo i kako u sklopu KUD- a danas djeluju tri sekcije i to Ženska klapa Hreljin, Mješoviti pjevački zbor i Karnevalska grupa Čočman Express.