Bakar 31. srpanj 2022. Klaudio Vrančić

Hreljani pobjednici prvih maškaranih "Bakarskih susreta"

Hreljani pobjednici prvih maškaranih "Bakarskih susreta"
Maškare iz Bakra, Hreljina, Krasice, Kukuljanova, Škrljeva i Zlobina snage su odmjerile na ovogodišnjim maškaranim "Bakarskim susretima"

Vratili su se “Bakarski susreti”! Jedno od najpopularnijih bakarskih ljetnih događanja sinoć je na Žalu ribara okupilo ekipe iz Bakra, Hreljina, Krasice, Kukuljanova, Škrljeva i Zlobina.


Susreti su ove godine, prvi puta, imali maškarani predznak. Naime, snage su odmjerili članovi maškaranih grupa i udruga i to: Bakarske maškare, Čočman Express, Krasica pa Rio, Kukuljanski zvončari, Škrljevske maškari i Simo via tamo. A njihove je zgode i nezgode veselim komentarima ispratio voditelj Joso Krmpotić.


Sudionici su se natjecali u maštovitim i zabavnim igrama: “Skijaška patrola”, “Obaranje limenki”, “Snesi jaje”, “Bockanje” i “Potezanje konopa”. Bilo je napeto i vrlo zanimljivo jer su, nakon prvih pet igara, u uvjerljivom vodstvu bili domaćini- ekipa Bakra, koja nikada nije osvojila “Bakarske susrete”. 


No, u foto finišu, zahvaljujući pobjedi u “Potezanju konopa”, za jedan su ih bod preskočili Hreljani. Nastavlja se tako bakarska suša duga 16 godina! A pobjednički pehar Čočmanima je uručio bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić. Spomenimo i kako je treće mjesto pripalo Škrljevčanima.


Istaknuti svakako treba kako su teren na Žalu ribara prvi isprobali simpatični penzići. Natjecale su se podružnice Udruge umirovljenika grada Bakra s Krasice, Zlobina, Škrljeva, Bakra, Hreljina, Praputnjaka i Kukuljanova, a najuspješniji su opet bili Hreljani. Drugo mjesto pripalo je Bakru, a treće Praputnjaku. 


Nakon “Bakarskih susreta” na prepunom je Žalu ribara popularna Maja Šuput bombastičnim nastupom zatvorila ovogodišnje "Margaretino leto".