Bakar 24. svibanj 2018.

Hreljin ugostio 9. Olimpijadu bakarskih vrtića

Hreljin ugostio 9. Olimpijadu bakarskih vrtića
9. izdanje Olimpijade dječjih vrtića s područja Grada Bakra održano je na nogometnom igralištu Lonja, gdje se natjecalo više od sto malih olimpijaca iz pet bakarskih vrtića.

Dječji vrtići: Fijolica, Hreljin, Škrljevo, Pčelice i Bambi tradicionalno su se, pred kraj pedagoške godine, okupili na maloj “olimpijskoj” smotri. 119. malih olimpijaca se, kroz druženje, natjecalo u različitim sportskim disciplinama: skakanju u dalj, bacanju loptice, trčanju, štafeti i poligonu.

Baš kao i velike Olimpijske igre i ove male bakarske počele su svečanim mimohodom s olimpijskom zastavom, a igre je otvorio zamjenik bakarskog gradonačelnika Tomislav Dundović, poželjevši malim sportašima dobre rezultate, a navijačima ugodan boravak na igralištu Lonja.

"Pravo je zadovoljstvo svake godine organizirati dječju olimpijadu jer je to dan kada nam djeca pokazuju svoja znanja i vještine te veliku želju i trud za što boljim rezultatima. Sve ono što su kroz pedagošku godinu u vrtićima učili o sportu i Olimpijadi, proželo se u ovaj dan od svečanog mimohoda, olimpijske prisege, timskog rada, požrtvovnosti i u konačnici podjele medalja. Meni je zadovoljstvo da mi i dan danas prilaze djeca koja se s velikim veseljem sjećaju svoje Olimpijade i trenutka dobivanja medalje na samom natjecanju. Velika pohvala odgajateljicama u svim vrtićima, koje su kvalitetno pripremile djecu za ovo natjecanje”, rekao je Vice Sep, predsjednik košarkaškog kluba “Škrljevo”.

Košarkaški klub Škrljevo već je tradicionalno organizator Olimpijade dječjih vrtića Grada Bakra, koja se odvija pod pokroviteljstvom Grada Bakra.

"Uvijek, kada su djeca u pitanju, mislim da smo svi jednako ponosni i zadovoljni kada ih vidimo ovako raspoložene i spremne za takmičenje. Oni ovakav događaj željno očekuju, tako da im ga pružamo s veseljem. Mi imamo veliko područje, puno naselja,  pet dječjih vrtića te zbog toga održavamo olimpijadu dječjih vrtića samo s područja Grada Bakra. Ovo je način na koji se osjeti zajedništvo  budući da se sva ta djeca upoznaju i druže. Velika zahvala tetama u svim vrtićima, kako gradskim tako i privatnim. Nema ljepšeg doživljaja od zadovoljnih dječjih lica", rekao je bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić.

Iako je rezultat bio u drugom planu najuspješniji su nagrađeni medaljama za prvo, drugo i treće mjesto, dok su svi ostali mali sudionici dobili medalje za sudjelovanje, a vrtići pehare. Medalje i pehare sudionicima uručili su bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić i zamjenik gradonačelnika Tomislav Dundović.