Bakar 31. srpanj 2023. Izvor: B7, foto: M.Šegulja

Hreljinska gradina “okupana vatrom i vodom”

Hreljinska gradina “okupana vatrom i vodom”
Hreljinska gradina oživjela uz opernu glazbu, klavirske izvedbe, elektroničku glazbu, zborsko pjevanje i ples te light show koji je posjetitelje ostavio bez daha

Na jednu večer Hreljinska gradina pretvorena je u kulisu za magični multimedijski koncert “Voda Vatra San“ koji se održao u organizaciji udruge Studio B7, a uz potporu Grada Bakra i TZG Bakra. Jedinstvena glazbeno- vizualna poslastica upotpunjena je brojnom publikom, koja se okupila na ovom povijesnom mjestu. 


U prvom koncertu ovakvog tipa na spomenutoj lokaciji više od 20 vrhunskih izvođača posjetiteljima je pružilo večer za pamćenje. Hreljinsku gradinu oživjeli su atmosferom “satkanom” od operne glazbe, klavirske izvedbe, elektroničke glazbe, zborskog pjevanja i plesnih nastupa te light showom koji je posjetitelje ostavio bez daha. 

Na improviziranoj pozornici zablistali su izvanredni talenti: operni pjevač Alexis Marsepoil, virtuozna pijanistica i skladateljica Katarina Ranković, ženski zbor KUU Sklad te plesna grupa Flame. Za vizualni doživljaj zadužen je bio Filip Koludrović, dizajner light showa, koji je stvorio čarobnu atmosferu vode, vatre i sna na samoj Gradini. 


Jedan od vrhunaca večeri svakako je bilo i gastronomsko iznenađenje koje je pripremio talentirani mladi kuhar Matija Kanceljak. Njegove posebno pripremljene slastice od lokalnih zaboravljenih namjernica savršeno su se uklopile u atmosferu koja je vladala na Gradini, dodatno pojačavajući užitak praćenja izvedbe na pozornici.

Hreljinska gradina tako je potvrdila svoj potencijal te se pokazala kao jedinstvena pozornica za kulturna događanja, a fusion koncert, uz vrhunske izvođače i čaroban pogled na Bakarski zaljev i Kvarner, nikoga nije ostavio ravnodušnim. 


Čak i oni koji su se kao djeca igrali na Gradini i okolnim šumarcima nisu mogli vjerovati kada su tu istu Gradinu doživjeli na posve drugačiji način- “okupanu bojama vatre, vode i začaranu magijom sna”. Upravo tim je riječima dvoje starijih stanovnika Hreljina, s iskrenim oduševljenjem, komentiralo događaj.