Bakar 14. kolovoz 2022. Klaudio Vrančić

Hreljinski stogodišnjak na Lonji proslavio veliki jubilej 

Hreljinski stogodišnjak na Lonji proslavio veliki jubilej 
NK Grobničan pobjednik je turnira u čast 100 godina NK Naprijeda, što se ovog vikenda igrao na Lonji. U današnjem su finalu Grobničani slavili protiv domaćina, dok je u susretu za treće mjesto NK Kraljevica bila bolja od NK Borca.

Sto godina nije malo u životu čovjeka, ali ni u životu kluba. A hreljinski stogodišnjak- Nogometni klub Naprijed veliki je jubilej proslavio ovog vikenda turnirom, na kojem su uz domaćine sudjelovali: NK Grobničan, NK Kraljevica i NK Borac.


“1922. osnovana je NK Hridina, koja se 1938. spojila sa Slogom u Športski klub Hreljin, Klub je 1946. promijenio ime u NK Naprijed, koji trenutno nastupa u 3. HNL Zapad. Među najvećim su klupskim uspjesima osvajanje Županijskog kupa 2005. i jak omladinski pogon, koji trenutno broji 120 djece u šest kategorija i oni su naš najveći ponos”, kazao je Davor Vidas, predsjednik NK Naprijeda.


Što se rezulta tiče jučer je Grobničan svladao Kraljevicu s visokih 5:1, dok su Naprijed i Borac odigrali 1:1. No, Hreljani su bili uspješniji s bijele točke i slavili nakon jedanaesteraca s ukupnih 5:4. U susretu za treće mjesto Kraljevica je danas svladala Borac s 2:0, dok je u finalu Grobničan s 1:0 slavio protiv Naprijeda


Istaknuti treba kako su domaćini u sklopu velikog slavlja na Lonji hvalevrijednom gestom darivali svoje bivše igrače, a danas vjerne navijače. Priznanja su dobili: Stanko Polić Prinčica (90), Dušan Švrljuga (92) i Rade Šubat (96).

Nakon podjele pehara i medalja rođendanska fešta na Lonji se nastavila uz Tamburaški sastav Žažara.