Bakar 31. siječanj 2020.

Irvin Lukežić: Hreljinski trolist je zadužio cijelu Hrvatsku

Irvin Lukežić: Hreljinski trolist je zadužio cijelu Hrvatsku
“Hreljinski trolist” Irvina Lukežića svečano je predstavljen u Domu kulture na Hreljinu. Knjigu koja govori o istaknutim Hreljanima- Gjuri Ružiću, Mati Poliću i Ivanu Široli, uz autora, su predstavili Maja Polić i Boris Petković. Nakon promocije okupljeni su, u sklopu “Noći muzeja”, razgledali izložbu- “Šetnja kroz hreljinsku povijest”.

Knjiga Irvina Lukežića “Hreljinski trolist” večeras je, pred brojnim mještanima, predstavljena u Domu kulture na Hreljinu. U jedinstvenom se djelu autor detaljno bavi životom, radom i postignućima Gjure Ružića, Mata Polića i Ivana Širole te donosi mnogo detalja koji bacaju novo svjetlo na gospodarsku, kulturnu i političku, prvenstveno regionalnu povijest.


“Imamo jako bogatu povijest i značajne ljude o kojima ne znamo dovoljno. Ovdje se radi o trojici neobičnih ljudi, koji su u svoje doba bili nevjerojatno aktivni, uporni i ambiciozni. Stvarali su nešto ni iz čega. To su tri različita čovjeka koji su zadužili ne samo Hreljin, ne samo naš kraj nego i cijelu Hrvatsku. Iza sebe su ostavili značajan trag. Moramo biti ponosni na te ljude koji su najveći doprinos dali u ljudskom pogledu”, naglasio je Lukežić. 


Na knjigu o istaknutim Hreljanima, koji su ostavili dubok trag, osvrnuli su se Maja Polić i Boris Petković, a okupljene su, ispred Grada Bakra, pozdravili gradonačelnik Tomislav Klarić te pročelnica Ivna Kauzlarić. 


Nakon svečane promocije Hreljani su imali priliku razgledati zanimljivu izložbu “Šetnja kroz hreljinsku povijest”, koja je u prostorijama udruge umirovljenika postavljena povodom “Noći muzeja”.