Bakar 2. svibanj 2019.

Jedinstvena knjiga o Bakru stvarana srcem

Jedinstvena knjiga o Bakru stvarana srcem
“Va Gradu Bakru Bakar grad”, fotomonografija Miljenka Šegulje i Slavice Mrkić Modrić, predstavljena je večeras u prepunoj Gradskoj knjižnici u Bakru.

Kada ljubav prema svome gradu spoji sjajnog fotografa i isto takvu novinarku nastane jedinstvena fotomonografija. Na 240 stranica priču o Bakru predivnim je fotografijama ispričao Miljenko Šegulja, a knjigu je, u svom stilu, tekstovima ukrasila Slavica Mrkić Modrić. 


“Ja san imel tu sriću da mi je Bog dal talenat i dobro oko da se moren bavit s onin ča volin. Imel san i velu sriću da dosta landran po Bakru pa san mogal videt neke stvari ke neki nisu nikad videli i sve to san pokušal tu posložit”, rekao je Miljenko Šegulja.


“Va sakomu mestu va Bakru ja iman dragi ljudi i nekoga koga jako volin i sako mesto va volin. Sako to mesto ima svoje draži. Ja san pisala o ljudimi i o svon doživljaju toga mesta, kroz ljudi”, poručila je Slavica Mrkić Modrić. 

Svoj je osvrt na fotomonografija “Va Gradu Bakru Bakar grad”, koja je predstavljena u prepunoj Gradskoj knjižnici u Bakru, dao moderator Theodor de Canziani. 


“U knjizi možemo vidjeti ne samo ono što Bakar jest za sve nas, nego i ono što je Bakar za one koji ga vole na svoj osobiti način. Ovu knjigu ćemo sigurno imati kao dragi spomen na naš bakarski kraj, na one kojih više nema, na one koji su danas i one koji će tek stići”, poručio je Theodor de Canziani. 


Fotomonografija “Va Gradu Bakru Bakar grad”, koju je izdala Gradska knjižnica Bakar “Biblioteka Vladislović”, se po cijeni od 200 kuna može kupiti u Gradskoj knjižnici Bakar.