Bakar 17. ožujak 2023. Klaudio Vrančić

“Jožehova” počela izložbom - Praputnjarci slave Sv. Josipa

“Jožehova” počela izložbom - Praputnjarci slave Sv. Josipa
Svečanim otvorenjem izložba slika, autora Denisa Smaila, u Galeriji Pjer počeo program obilježavanja Jožehove 2023.

Blagdan svetog Josipa, nebeskog zaštitnika Praputnjaka, mještani će narednih dana obilježiti različitim događanjima. “Jožehova 2023” počela je večeras u galeriji Pjer, gdje je svečano otvorena zanimljiva izložba slika, autora Denisa Smaila.


“Tema izložbe je Praputnjak, dakle praputnjarski, urbani motivi. Izloženo je 11 radova u akrilu. To je jedan moj doprinos Praputnjaku, koji me inspirira. Tu živim već dvadeset godina, a slike su nastale tijekom tih godina”, ističe Smail. 

Okupljene su ispred Galerije “Pjer” pozdravili Milan Rončević, predsjednik Gradskog vijeća Grada Bakra te Zrinko Mičetić ispred KDU Praputnjak, koji je poručio kako je ovo mala izložba, ali veliki iskorak u kulturnom životu Praputnjaka. 


Bogat program “Jožehove” nastavlja se, sportskim događanjima, sutra u 13 sati, kada počinju turniri u malom nogometu i koštanju. Večer je rezervirana za stand- up komediju. U Domu kulture Praputnjak nastupit će naš poznati glumac Edo Vujić i domaći “majstori komedije”: Žarko Žeželić- Prdela, Mladen Valjan- Vlačina i Miljenko Šupak- Meko. Subotnji program će završiti uz “Trio Bajs”. Ulaz je slobodan. 


Misna slavlja u crkvi sv. Josipa na rasporedu su u ponedjeljak, 20 ožujka, u 10 i 18 sati, a program “Jožehove” upotpunit će tradicionalna 12. radionica obnove Bakarskih prezida- Takala, koja će se održati za vikend 25. i 26. ožujka. 

Program “Jožehove” organiziraju Vijeće mjesnog odbora Praputnjak i praputnjarske udruge, uz pomoć Grada Bakra i bakarske Turističke zajednice.