Bakar 13. veljača 2021.

Jubilarni Pariz- Bakar jači od hladnoće i pandemije

Jubilarni Pariz- Bakar jači od hladnoće i pandemije
Unatoč teškoj situaciji danas je, u reduciranom izdanju i uz poštivanje svih epidemioloških mjera, održano jubilarno 30. izdanje Maškaranog auto rallya Pariz- Bakar. 

Od Pariza bi prema Bakru, da nema korone, sigurni smo i ove godine krenulo stotinjak maškaranih vozila s barem tri puta toliko sudionika. Nažalost, silom prilika, 30. je rođendan najstarija prateća manifestacije Riječkog karnevala dočekala u osjetno reduciranom izdanju.


Na startu se jutros našlo svega pet vozila i podsjetilo na premijerno izdanje Maškaranog auto rallya Pariz- Bakar, održano 25. veljače sada već davne 1990. godine. Naime, u maškaranoj su koloni, kao i tada, bili samo članovi Autokluba Rijeka. 

“Simbolično smo obilježili 30 godina Pariz- Bakra, dakako sukladno epidemiološkim mjerama. Nažalost, jubilej je obilježen samo na nivou kluba. Sudjelovalo je dvadesetak članova sportske sekcije”, rekao je Tomislav Šepić iz Autokluba Rijeka, naglasivši kako se ispiti spretnosti u Kostreni i Bakru ove godine nažalost nisu vozili.


Po debelim minusima “puknuti oktanci” s Pariza su se spustili do Rijeke, gdje su ih dočekali riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, zamjenik Marko Filipović te meštar Toni i kraljica Riječkog karnevala Dora Pilepić. U Kostreni su sudionike tradicionalno dočekali Špažićari, a na cilju u Bakru ugostili su ih predstavnici Bakarskih maškara, Grada Bakra i TZG Bakra. 

“Nažalost situacija je takva da se Pariz- Bakar nije mogao održati u klasičnom obliku. Međutim nama je drago što se veliki jubilej ipak obilježio jer 30 godina manifestacije nije malo”, poručila je direktorica TZG Bakra Sonja Jelušić Marić. 


Razloga za slavlje u Bakru danas nije nedostajalo. Naime, tri desetljeća na čelu Riječkog karnevala ove godine slavi i Meštar Toni, a spomenuti svakako treba i članove Autokluba RIjeka- prvog meštra rallya Ivu Pogorelića i Josipa Mušanovića, koji nisu propustili niti jedno izdanje Maškaranog auto rallya Pariz- Bakar. 

Nakon što su domaćini i gosti razmijenili poklone i nazdravili Starom bakarskom vodicom uslijedilo je zajedničko fotografiranje na Masarykovoj obali.

Foto: M. Šegulja