Bakar 2. lipanj 2024. V.A./M.Šegulja

Katja, Andrina i “Pelica od pine” osvojile bakarsku publiku

Katja, Andrina i “Pelica od pine” osvojile bakarsku publiku
Nakon 12 godina MIK se sinoć vratio u Bakar, a koliko Bakrani vole naše “ča” dovoljno govori i činjenica da je tradicionalna manifestacija - “Margaretino leto” ove godine zbog MIK-a počela ranije no inače

Raspjevana je večer u Bakru započela svečanim otvorenjem 31. Margaretinog leta. kojeg su najavili bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić i direktorica TZG Bakra Sonja Jelušić Marić. Podigli su čaše autohtone Bakarske vodice nazdravili “Margaretinom letu”, Bakru i 60. jubilarnim Melodijama Istre i Kvarnera te označili početak festivalske večeri.


Odlično raspoložena bakarska publika, u punom Domu kulture “Matija Mažić”, izvođače je nagradila velikim pljeskom, a večer je obilježila isprepletenost novih i starih skladbi tijekom natjecateljskog dijela. Okupljene je posebno razveselio nastup Alena Polića, koji je nakon deset godina, kao gost, stao na mikovsku pozornicu. Uz njega publiku je oduševio i Džo Maračić Maki, a sjajno su dočekane i Božidarke Matija Čerina te “Luštrin”..

Nakon šesnaest natjecateljskih skladbi i tri gosta, a dok su se zbrajali glasovi bakarske publike, u revijalnom su dijelu nastupili: Natko Štiglić, Lorenza Lola Puhar, Dino Guščić, Gina Picinić, Karin Kuljanić, Tamara Brusić i Ženska klapa Hreljin te Džo Maračić Maki.


S 82 glasa publike treće mjesto osvojila je Gina Picinić sa skladbom “Sansego moje mladosti” (Andrej Baša). 103 bakarska glasa i drugo mjesto osvojila su “Tri mladića” (Robert Grubišić/Robert Pilepić/Robert Grubišić), u izvedbi Dina Gušića, Mateja Plavčeka i Jure Kaurlota. A sa 115 glasova pobijedila je skladba “Pelica od pine” (Robert Grubišić/Vjeko Alilović/Robert Grubišić) koju su pjevale Katja Budimčić Sabljar i Andrina Frleta.

Nakon dvije festivalske večeri, a po zbroju bodova, u ukupnom plasmanu vode “Tri mladića” s 40 bodova. Drugi je “Sansego moje mladosti” s 33 boda, dok je na trećem mjestu “Pelica od pine” s 32 boda. 


Mikovska karavana iz Bakra danas, 2. lipnja, seli u Kastav. Treća festivalska večer počinje u 21. sat, u Boćarskom domu “Slavko Stanić”.

Pokrovitelji festivala su: Primorsko-Goranska Županija, Istarska Županija - Regione Istriana (Upravni odjel za Kulturu i zavičajnost), Grad Rijeka, Grad Bakar, Grad Pazin, Grad Kastav, Grad Opatija, Grad Krk, Općina Malinska-Dubašnica, Općina Punat, Općina Barban, Općina Svetvinčenat, Općina Marčana, Općina Ližnjan, TZ Kvarnera, TZG Rijeke.