Bakar 2. rujan 2021.

“Krajolici budućnosti” uz predavanja i branje grožđa

“Krajolici budućnosti” uz predavanja i branje grožđa
“Krajolici budućnosti 2021.” donose čak četiri zanimljiva predavanja na Praputnjku i trgadbu grožđa u vinogradu Takala 

“Stiže nam četvrta godina druženja sa stručnjacima uz teme o kulturnom krajoliku, prirodi, baštini i gastronomiji. U prijateljskom okruženju sagledat ćemo zajedno vrijednosti prošlih vremena, izazove današnjice i planove za budućnost”, najavljuje Ivona Miloš iz Udruge Praputnjak- kulturni krajolik.


Program ovogodišnjih “Krajolika budućnosti” počinje u petak, 3. rujna, u 19:30, ispred Područne škole Praputnjak. Predavanje “Pridnene zajednice akvatorija Riječkog zaljeva” održat će Milvana Arko Pijevac iz Prirodoslovnog Muzeja Rijeka, a predavanje “Vodni odnosi na prostoru zaleđa Bakarskog zaljeva” Gracija Mičetić.


U subotu, 4. rujna, od 7:00 do 12:00, na rasporedu je “Trgadba u vinogradu Takala”, koju organizira Poljoprivredna zadruga Dolčina Praputnjak. Svi zainteresirani pridružit će se branju grožđa na ovoj atraktivnoj lokaciji i usput saznati ponešto o povijesti Praputnjaka.


Istog dana, od 19:30, ispred Područne škole Praputnjak, bit će održana još dva predavanja. “Kako su neki bakarski i bakarački toponimi dobili svoja imena” ispričat će Josip Luzer, dok će “Proces izrade pjenušca, autohtone Bakarske vodice- po starinski” opisati Zlatko Antić.