Bakar 27. travanj 2020.

Kreće besplatni javni prijevoz na bakarskom području

Kreće besplatni javni prijevoz na bakarskom području
KD Dobra od sutra kreće s normalizacijom prometovanja na linijama besplatnog javnog prijevoza na području Grada Bakra.

Od utorka 28. travnja 2020. godine, u skladu s odlukom Vlade Republike Hrvatske o popuštanju mjera sprječavanja zaraze korona virusom, Gradsko komunalno društvo Dobra d.o.o. kreće s normalizacijom prometovanja na linijama besplatnog javnog prijevoza za područje Grada Bakra.
 
Vozni red je najvećoj mogućoj mjeri usklađen s privremenim voznim redom linija Autotroleja koje prolaze kroz područje Grada Bakra kako bi stanovnici udaljenijih mjesta imali dostupnu besplatnu uslugu lokalnog javnog prijevoza (relacije Škrljevo- Plosna/Ponikve i Hreljin- Zlobin). Dok traju privremene mjere napuštanja područja prebivališta po subregijama Primorsko- goranske županije neće se održavati linija prema Fužinama. 


Zbog privremene obustave nekih večernjih linija Autotroleja uvodi se u vozni red mogućnost veze Bakar- Meja- Hreljin- Zlobin kao produžetak linije 29 koja kreće iz Rijeke u 20:00, a autobus GKD Dobra po očekivanom dolasku u 20:25 u Bakru preuzima putnike. U ovome trenutku planirana je aktivnost linija radnim danima od ponedjeljka do petka, a u po potrebi vršit će se korekcije voznog reda.
 
U skladu s preporukama za rad u djelatnosti prijevoza putnika autobusima tijekom epidemije izdanih od strane HZJZ- a, a posebice s obzirom na veličinu samih autobusa molimo putnike da prilikom ulaska u autobuse koriste sredstvo za dezinfekciju koje će biti dostupno na postolju kod vozača, održavaju socijalnu distancu u najvećoj mogućoj mjeri i koriste zaštitne maske.

Vozni red možete pogledati OVDJE