Bakar 4. travanj 2024. Klaudio Vrančić

Kreće unutarnje uređenje novih prostora bakarskog Borca

Kreće unutarnje uređenje novih prostora bakarskog Borca

U gradskoj vijećnici Grada Bakra potpisani ugovori vrijedni više od 800 tisuća eura, za drugu fazu rekonstrukcije i izgradnje objekta Nogometnog kluba Borac

Nakon što je u prvoj fazi, vrijednoj 359.800,83 eura, Nogometni klub Borac dobio nove prostore, danas su u bakarskoj gradskoj vijećnici potpisani ugovori za drugu fazu, vrijednu 811.099,11 eura. 

Podsjetimo, novoizgrađeni objekt na dvije etaže podijeljen je na nekoliko funkcionalnih cjelina, među kojima su svlačionice za igrače, suce, uredi, prostori za odmor, sanitarni čvorovi… Drugom fazom, koja će obuhvatiti radove na unutrašnjosti, kroz šest mjeseci trebala bi završiti rekonstrukcija objekta.


Potpise na ugovore stavili su upravitelj Zanatske zadruge Gradin Marko Čule i bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić, koji se osvrnuo na sve veća i brojnija ulaganja na bakarskom području. 

“Zahvaljujući ulaganjima u gospodarstvo Grad Bakar je financijski sve jači te nam se otvorila mogućnost da ulažemo u ostala područja, među kojima je i sport. Krenuli smo u realizaciju brojnih projekata. U pripremi je izgradnja velike dvorane s bazenima u Industrijskoj zoni, dobili smo građevinsku dozvolu za zatvaranje boćališta na Kukuljanovu, radi se na nastavku ulaganja u nogometna igrališta. Nakon završetka radova na igralištu Borca slijedi obnova nogometnog igrališta Naprijeda na Hreljinu…“, najavio je Klarić.


“Pred nama je jedna lijepa građevinska priča. Građevina je najljepših poslova koje možete zamisliti, radite i iza sebe ostavljate bolji i ljepši svijet. Drago mi je što to možemo i ovdje u Bakru“, rekao je Čule. 

Borac koji već tri godine trenira i igra na susjednom Hroljevu tako bi se u bližoj budućnosti trebao vratiti kući. Zadovoljan je time predsjednik kluba, ali i svi Bakrani koji vole Borac.

“Mogu samo izraziti zadovoljstvo. Borac je najstarije sportsko društvo u našem gradu, njegovi počeci sežu u 1920. godine prošlog stoljeća. Generacije Bakrana živjele su uz klub. Ovo je generacijski projekt važan za naš grad”, istaknuo je predsjednik VMO Bakar Boris Petković.


“Grad Bakar, kao gospodarsko središte ovog dijela Hrvatske, ima veliki potencijal. Naša je vizija postati i sportsko središte”, poručio je Milan Rončević, predsjednik Nogometnog kluba Borac, najavivši treću i četvrtu fazu- uređenje okoliša, odnosno opremanje prostora.

S obzirom na visinu ulaganja Grad Bakar kandidirao je dio projekta te je od Ministarstva turizma i sporta dobio 222.764,39 eura za daljnja ulaganja, među kojima je i sanacija travnjaka.