Bakar 19. studeni 2023. Klaudio Vrančić

Kukali zaigrali picigin u "sad ga ima sad ga nema jezeru"

Kukali zaigrali picigin u "sad ga ima sad ga nema jezeru"
Opatijskim kukalima more je, kažu, još uvijek pretoplo pa su se ohladiti došli u Jezero Ponikve, gdje ovih dana "rone" i stabla, šumske staze, suhozidi…

Obilne kiše dobro su napunile Jezero Ponikve, u istoimenom malenom mjestu u bakarskom zaleđu. Jezero kojeg mnogi od milja nazivaju “sad ga ima, sad ga nema” odavno je popularna destinacija među roniocima, što i ne čudi jer ovdje često "rone" i stabla, šumske staze, suhozidi…


A rijedak krški fenomen danas je u Ponikve privukao i desetak sjajno raspoloženih Opatijskih kukala, kojima je more, kažu, još uvijek pretoplo pa su se ohladiti došli u Jezero Ponikve, gdje su zaigrali i picigin po kojem su itekako poznati.


“U moru još uvijek nemamo zimski doživljaj, sezona još nije počela pa smo prvi puta organizirano došli u Ponikve, gdje je temperatura 10 stupnjeva. Došli smo iskoristiti priliku i zabaviti se. Zdravo je biti u hladnoj vodi, a nakon kupanja zagrijemo se uz crno vino”, kazao nam je Darko Ujčić, predsjednik Opatijskih kukala, čija je majka porijeklom iz Ponikvi. 


Opatijce su dočekali i ugostili domaćini, koji su im, uz pomoć bakarske Turističke zajednice, pripremili zakusku, ali i brojni znatiželjnici.