Bakar 9. rujan 2022. Maja Vičević

Kukuljančani obilježili 60 godina od početka školovanja

Kukuljančani obilježili 60 godina od početka školovanja
Prošlo je gotovo 60 godina od kada su prvi puta sjeli za školske klupe Područne škole Kukuljanovo 

Upisani su u školu davne 1962./63. školske godine što je zapravo bio i povod njihovog srdačnog druženja prožetog sjećanjima i emocijama na prve školske dane. U ugodnom druženju prisjetili su se mnogih zanimljivih događaja iz đačkog doba, ponekog nestašluka kao i preminulih vršnjaka. I kako je nekolicina entuzijasta zamislila ovo druženje, baš je tako, vrlo ugodno i proteklo. Od tadašnjih prvaša odazvali su se: Radovan Cuculić, Jadranka Mičetić Maračić, Silvio Bertone, Marinka Kopajtić Bogičević, Josip Ban, Zlatko Pavletić, Željka Srića Vrban, Rajko Mičetić, Milorad Cuculić i Duško Mičetić.


Okupljanje je započelo u kukuljanskoj školi dolaskom i njihove prve učiteljice Anke Bunić, sadašnjeg ravnatelja škole Tomislava Uzelca- Šćirana kao i učiteljica zaposlenih u PŠ Kukuljanovo. Izvođenjem pjesme "Kukuljanovo" ugodno su iznenadili i svih prisjetili na srdačna druženja Marinka i Nenad, o organizaciji škole danas, dao je presjek ravnatelj škole a svoju životnu priču ispričala je s puno detalja i sjećanja učiteljica Bunić koja je u školi zajedno sa svojim suprugom Antom živjela i radila gotovo 14 godina. Navrla su i učenička sjećanja o tome kako se u školi nekad osim stjecanja znanja puno pažnje posvećivalo i praktičnim radovima od šivanja, rezbarenja, sadnje i uzgoja biljaka...

Tom prigodom učiteljici Anki uručena je zahvala za stečena znanja i vještine kao i za mnoge ostvarene aktivnosti kojima su neke ucrtale i životni put. Nakon druženja u učionici, u pratnji učiteljice Anke Bunić, slavljenici su razgledali školski vrt koji danas ima potpuno drugu sliku. Prerano preminulim vršnjacima zapalili su svijeće na mjesnom groblju Kukuljanovo a ugodno druženje nastavilo se u Društvenom domu Kukuljanovo uz bogati domjenak i taktove svevremenskih melodija.