Bakar 3. travanj 2020.

Kvalitetno provođenje nastave na daljinu u OŠ Bakar

Kvalitetno provođenje nastave na daljinu u OŠ Bakar
Uz “Školu na Trećem” Bakarski osnovnoškolci, uz pomoć svojih učiteljica, redovito izvršavaju školske obaveze, a putem razrednih web stranica usvajaju nastavne sadržaje.

Nastava na daljinu vrlo aktivno i kvalitetno se provodi u Osnovnoj školi Bakar. Učiteljima nedostaju njihovi učenici, dječji žamor i gužva u učionicama. Učenici bi se najradije vratili u školske klupe. 

No, nastava na daljinu je zaživjela i svakoga dana sve se bolje snalaze. Učiteljice i učitelji su angažirani, pripremaju materijale, u stalnoj su komunikaciji s učenicima i sve odlično funkcionira. Ravnatelj Škole Tomislav Uzelac Šćiran organizira sve potrebno za provođenje nastave u ovakvim okolnostima te ističe zadovoljstvo jer su učenici odlično prihvatili ovakav način komunikacije i nastavu na daljinu prate bez poteškoća. 


Uz pomoć svojih učiteljica učenici redovito izvršavaju školske obaveze, a putem razrednih web stranica usvajaju nastavne sadržaje. Iako su još uvijek maleni, učenici od 1. do 4. razreda pokazuju koliko su odgovorni i zreli u situaciji borbe protiv virusa Covid- 19. Uključili su se u akciju #ostanidoma s ciljem podizanja svijesti građana o važnosti ostanka kod kuće. Učenici su svoje poruke zalijepili na prozore kako bi doprle do srca svih građana koji ne poštuju zakonske odredbe i time ugrožavaju sebe i bližnje.


Učiteljica Ksenija Litović održala je videokonferencijski sastanak sa svojim učenicima i njihovim roditeljima putem aplikacije Zoom. Sastanku se  pridružio i ravnatelj Škole koji je pozdravio sve sudionike. Nakon prvih trenutaka zbunjenosti, veseli dječji glasovi ispunili su virtualnu učionicu. Pričali su kako provode dane, je li teško učiti na daljinu, a i iskazali su se u tablici množenja. Osmijeh se nije skidao s dječjih lica, jer su jedva dočekali vidjeti svoju učiteljicu i prijatelje. Dogovor za sljedeći virtualni susret potaknuo je i ohrabrio učenike u daljnjem izvršavanju svih obaveza i zadataka. 

Učenici Osnovne škole Bakar svojim su crtežima zahvalili svim našim herojima: liječnicima, medicinskim sestrama, policajcima, vojnicima, vatrogascima, vozačima, prodavačima, pekarima i svima koji nam pomažu ovih dana.

Naslovna: M. Šegulja