Bakar 1. lipanj 2019.

Mali bakarski olimpijci natjecali se na Lonji 

Mali bakarski olimpijci natjecali se na Lonji 
Olimpijada dječjih vrtića Grada Bakra na Hreljinu je danas okupila stotinjak mališana, koji su se, bodreni bučnom podrškom s tribina, na Lonji natjecali u različitim sportovima.

Duh olimpizma u bakarskom se kraju tradicionalno njeguje od malih nogu. Olimpijada dječjih vrtića Grada Bakra na Hreljinu je danas okupila stotinjak mališana, iz pet bakarskih dječjih vrtića (Fijolica, Hreljin, Škrljevo, Bambi i Pčelice). 

Na Lonji, igralištu Nogometnog kluba Naprijed, mali su se Olimpijci natjecali u skoku u dalj, bacanju loptice, trčanju, poligonu i štafeti, a sve pod budnim okom odgajateljica i roditelja- navijača na tribinama.

“Za naše najmlađe Olimpijada znači druženje, veselje, radost, sport i zdravlje. Sudjeluju svi bakarski vrtići, a natječu se predškolci, kojima je ovo posljednja godina u vrtiću”, naglasila je Ksenija Tomac, ravnateljica Dječjeg vrtića Bakar.

“Jako smo zadovoljni jer se uvijek odazove puno djece. U vrtićima se danima pripremaju, upoznaju s Olimpijadom, olimpizmom i natjecanjima, a ovo je jedno finale, vrhunac u kojem oni daju sve od sebe”, poručio je Vice Sep, predsjednik KK Škrljevo.


Olimpijada je, kako i priliči, svečano otvorena defileom sudionika, praćenim hrvatskom i olimpijskom himnom te prisegom malenih olimpijaca. Na samom su kraju vrtići dobili pehare, a svi sudionici medalje, koje su im uručili bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić i zamjenik Tomislav Dundović.

Olimpijadu dječjih vrtića Grada Bakra tradicionalno organizira Košarkaški klub Adria Oil Škrljevo, uz pomoć Grada Bakra i Industrijske zone Bakar te Nogometnog kluba Naprijed.