Bakar 7. rujan 2021.

Mali Bakrani prvi put u školskim klupama

Mali Bakrani prvi put u školskim klupama
U ovoj školskoj godini u Osnovnu školu Bakar ukupno je krenuo 41 prvašić, koliko ih je jučer prvi puta sjelo u školske klupe

Malo je vjerojatno da postoji netko tko nije osjetio uzbuđenje, radost, ali i strepnju što ih sa sobom nosi polazak u prvi razred. Polazak u školu za dijete je velika promjena, a za roditelje briga i povratak u djetinjstvo kada su i sami kretali u školu, na što je sjećanje možda izblijedjelo, ali sada kada njihovo dijete kreće u prvi razred, vraća se s osvježenim uspomenama.


Jučer je i u Osnovnoj školi Bakar bilo veselo. Maleni Bakrani su po prvi put sjeli u školske klupe. U pratnji svojih roditelja okupili su se na školskom dvorištu gdje su ih dočekale njihove učiteljice. Za učenike prvog razreda i njihove roditelje održan je program dobrodošlice koji su pripremili stariji učenici. Prisutnim roditeljima obratio se gradonačelnik Grada Bakra Tomislav Klarić te pročelnica Maja Šepac- Rožić, koji su osim matične škole posjetili i PŠ Kukuljanovo, PŠ Krasica i PŠ Škrljevo. Svim učenicima i roditeljima uputili su riječi ohrabrenja i podrške kako bi početak školovanja njihove djece bio što lakši i uspješniji. Ravnatelj OŠ Bakar Tomislav Uzelac- Šćiran pozdravio je prisutne, a posebno prvašiće te im poželio puno uspjeha na početku njihovog novog životnog razdoblja.   


U školskoj godini 2021./2022. u OŠ Bakar kreće ukupno 41 prvašić. Matičnu školu pohađat će 9 učenika, dok će u Područnoj školi Krasica biti 14 učenika. Prvi put će u školske klupe sjesti 13 učenika Područne škole Škrljevo, a u Područnu školu Kukuljanovo kreće 5 prvašića. Svi učenici dobili su bogate poklon pakete od Grada Bakra- kompletan kvalitetan školski pribor koji će učenici s veseljem koristiti.


“Svim prvašićima želimo sretan i radostan početak školovanja sa željom da i za njih škola postane carstvo u kojem će učiti, družiti se i stjecati nova znanja”, poručili su iz Osnovne škole Bakar.