Bakar 26. svibanj 2024. Klaudio Vrančić

Mali olimpijci osvojili medalje i srca punih tribina na Lonji

Mali olimpijci osvojili medalje i srca punih tribina na Lonji
“Olimpijada dječjih vrtića Grada Bakra” na Lonji je i ove godine okupila stotinjak vrtićaraca iz bakarskog kraja, koji su se natjecali u pet disciplina

Tradicionalna “Olimpijada dječjih vrtića Grada Bakra” je na igralištu Nogometnog kluba Naprijed danas okupila mališane iz pet bakarskih dječjih vrtića: Fijolica, Hreljin, Škrljevo, Bambi i Pčelice. 


Na samom početku mališani su prošetali u počasnom defileu, a nakon himni i olimpijske prisege pozdravio ih je bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić. Praćeni hukom s vatrenih tribina mali su olimpijci iz bakarskog kraja snage na Lonji odmjerili u pet disciplina. 


Natjecanje su otvorili skokovima u dalj, uslijedilo je bacanje loptice u dalj, potom su trčali na 50 metara, okušali su se i na poligonu spretnosti, a na samom su se kraju natjecali u uvijek atraktivnoj štafeti 4 puta 25 metara. 


Košarkaški klub DepoLink Škrljevo, koji je događanje organizirao uz podršku Grada Bakra, Industrijske zone Bakar i tvrtke Metis, na kraju je proglasio najbolje, ali medalje su danas, kako i priliči, dobili svi sudionici, a pehare svi vrtići.