Bakar 20. lipanj 2022. Klaudio Vrančić

Margaretino leto donosi dva mjeseca prepuna događanja

Margaretino leto donosi dva mjeseca prepuna događanja
“Šetnja kroz povijest” uz nastup Jacquesa Houdeka, “Bakarska noć” i koncert Indire Forze, “Margaretina” uz koncert Marija Battifiace, “More mode”, “Bakarski susreti” i nastup Maje Šuput, samo su dio bogatog programa. 

Od 25. lipnja pa sve do 30. srpnja Bakru i njegovim naseljima gotovo svaki drugi dan će se nešto događati, jer ovogodišnje “Margaretino leto” Bakranima i njihovim gostima donosi mjesec prepun događanja.


Već ove subote Bakrane i njihove goste čeka popularna “Šetnja kroz povijest”, a ove će godine Bakar u ljeto “zakoračiti” uz “Vremeplov Andrije Mohorovičića”. Svečano otvorenje nastupom će uveličati Jacques Houdek.

Iz bogatog programa izdvojiti svakako treba i “Bakarsku noć” i koncert Indire Forze, “Margaretinu” uz nastup Marija Battifiace, koji će se, nešto kasnije, u Bakar vratiti s Irenom Grdinić i njihovom “Casabiancom”. 


Izostati niti ove godine neće interpretacijske šetnje, ovog puta kroz Plosnu, Krasicu i Škrljevo. U Bakar se vraća i događanje “Tragom hrvatske baštine”, a Bakrani će prvi puta uživati i u ljetnom kinu.

Od noviteta tu je “More mode”, revija na novoj pontonskoj šetnici, a ovogodišnje će “Margaretino leto” završiti uz tradicionalne “Bakarske susrete” i veliki koncert popularne Maje Šuput.


“Veseli nas što mjera više nema i što ljeto Margaretino leto možemo vratiti na nekadašnju razinu. U programu je ponešto za svačiji ukus i za sve generacije”, rekla je Sonja Jelušić Marić, direktorica TZG Bakra, istaknuvši kako su ovog ljeta, zahvaljujući Gradu, Industrijskoj zoni i brojnim sponzorima, gotovo svi programi besplatni.


“Ispred nas je Margaretino leto koje smo protekle dvije godine svi s nestrpljenjem očekivali”, poručio je Bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić, naglasivši kako su zbog intenzivnih radova i brojnih projekata, nužnih za razvoj grada, moguće gužve u prometu. Tijekom srpnja će, kaže, u priobalnom dijelu radovi biti minimalizirani, ali je posjetitelje ipak zamolio za razumijevanje.

Na konferenciji za medija okupljene je pozdravila i Sanja Jakovac Šepić, predstavnica INA-e, generalnog sponzora ovogodišnjeg “Margaretinog leta”.