Bakar 27. lipanj 2023. Klaudio Vrančić

Margaretino leto uz “more” događaja u bakarskom kraju

Margaretino leto uz “more” događaja u bakarskom kraju
Šetnja kroz povijest, Fešta od brodeta, Margaretina, koncerti Danijele Martinović i Željka Bebeka, Bakarski susreti uz Giuliana i Diktatore… samo su dio onoga što nas čeka ovog Margaretinog leta

“Margaretino leto 2023” počet će prvog dana srpnja, tradicionalnom Šetnjom kroz povijest, a potrajati sve do sredine kolovoza. Bakarski kraj u tom razdoblju čeka more događanja. No, mnoga od njih neće se održati u samom Bakru. 


“Naše Margaretino leto ove će godine biti malo drugačije. Zbog velikog investicijskog ciklusa i radova koji su u tijeku i onih koji se planiraju, poput postavljanja tunere, odlučili smo se da veće manifestacije, zbog sigurnosti organiziramo izvan Bakra. Dobar dio događanja tako će biti na Hroljevu na Krasici. Tako da će se radovi nastaviti tijekom ove i iduće godine, ali u konačnici Bakar će dobiti čisto more, gradsku plažu, muzej…”, pojasnio je bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić.

Iako će zbog svega spomenutog izostati neka događanja poput tradicionalne Pomorske bitke, radovi neće bitno utjecati na kvalitetu ni kvantitetu programa, na što se osvrnula i direktorica bakarske Turističke zajednice Sonja Jelušić Marić.


“Već ove subote Šetnja kroz povijest donosi bogat program, igrificiranu turu koja je po prvi puta natjecateljskog karaktera, stručni obilazak, modnu reviju, svečano otvorenje, Led show te koncert klapa Hreljin i Škrljevo. I ove godine imamo interpretacijske šetnje, izložbe, koncerte, dječji dan, plesne i filmske večeri… U bogatom programu svatko će pronaći nešto za sebe. Izdvojila bih besplatne koncerte Danijele Martinović, Bakarske susrete uz Giuliana i Diktatore, Željka Bebeka. Ovog ljeta naplaćuju se samo ulaznice za tri predstave, a novitet je da će za sve Margarete ulaz na predstave biti besplatan”, istaknula je Jelušić Marić, zahvalivši brojnim sponzorima i partnerima, koje predvode INA, Industrijska zona i Metis. 

Ispred generalnog sponzora Gradu i Turističkoj zajednici na suradnji se zahvalila Lovorka Lučić, direktorica Ljudskih resursa za Rafinerije i marketing Ine.