Bakar 27. siječanj 2017.

Maškarano, ludo i veselo u Bakru i okolici

Maškarano, ludo i veselo u Bakru i okolici
U petom godišnjem dobu Bakranima nije dosadno. Maškarani tanci na Škrljevu i Hreljinu, tradicionalni Maškarani auto rally Pariz- Bakar te zvončarska smotra, samo su dio maškaranih događanja, koja su na rasporedu narednih tjedana.

Maškarano, ludo i veselo ovih je dana u Bakru i okolici. Maškarani tanci svake se subote održavaju na Škrljevu i Hreljinu, a tako će biti sve do 25. veljače. Organizatori su pripremili bogatu ugostiteljsku ponudu, dakako uz pristupačne cijene, kao i tombulu i nagrade za maske, a sve grupe koje dolazak najave unaprijed bit će počašćene. 

Za “štimung” do jutarnjih sati na Škrljevu su zaduženi Mastersi, a na Hreljinu Kumpanija Nebuloza. Ulaz na Škrljevu je besplatan, dok je na Hreljinu ulaznica simboličnih 10 kuna za maškare, a dvostruko više za civile. 
 
Maškarani auto rally Pariz- Bakar

Subota (11.02) rezervirana je za Maškarani autorally Pariz- Bakar, dugovječnu maškaranu manifestaciju, koja je nastala kao parodija na poznati rally Pariz- Dakar. Dakako, svi sudionici manifestacije, kao i njihova vozila, moraju biti maškarani. 

Ovogodišnje 26. izdanje starta u 10:05 na Parizu (Ulica Krimeja). Maškarana kolona spustit će se do riječkog Korza, nakon čega će se uputiti prema Kostreni, gdje će se, u 13 sati, voziti prvi ispit spretnosti. “Puknuti oktanci” nastavit će put Bakra, gdje ih, u 14 sati, čeka drugi ispit. Proglašenje najuspješnijih te dodjela nagrada na rasporedu je oko 16 sati.
 
Zvona i kanat za bakarski kraj

Subotu (11.02) bogatu maškaranim događanjima upotpunit će zvončari, točnije tradicionalna zvončarska smotra “Zvona i kanat za bakarski kraj”. 

Povorka zvončara kreće s Kukuljanova oko 14 sati, prolazi kroz cijelo mjesto te završava ispred Doma kulture Kukuljanovo, prigodnom feštom uz grupu Unique. 

Maškarana povorka umirovljenika

Najmaškaraniji bakarski vikend završit će nedjeljnom 7. Maškaranom povorkom umirovljenika, koju organizira Udruga umirovljenika Grada Bakra. Okupljanje sudionika je u 14 sati ispred hotela Jadran u Bakru.