Bakar 9. listopad 2023. Grad Bakar / M.Šegulja

Matea Glaser i njena "Bakarska vodica" slavili na Slatkijadi

Matea Glaser i njena "Bakarska vodica" slavili na Slatkijadi
Početkom listopada, mještani Kukuljanova obilježavaju blagdan svog nebeskog zaštitnika sv. Franje Asiškog

U nedjelju 01. listopada, Udruga DogUnit održala je Bark&Go događaj koji je svršeni spoj prirode, pasjeg druženja i edukacije na Strelištu Vojsko u Kukuljanovu. Brojni posjetitelji, veliki i mali uživali su zajedno sa svojim četveronožnim ljubimcima te naučili trikove koji će im poslužiti u svakodnevnom životu. 


Na Frančiškovu, 04. listopada u jutarnjim satima održana je sveta misa za djecu Područne škole Kukuljanovo uz blagoslov školskih torbi za početak nove školske godine. Brojni vjernici nazočili su večernjoj svečanoj svetoj misi nakon koje su se prigodno družili u crkvenom vrtu. Istog dana, svi zainteresirani imali su priliku tradicionalno se družiti na jogu uz boćanje, a za ugodnu sportsku atmosferu pobrinuo se organizator Boćarski klub Kukuljanovo.


Hit predstava "Ništa im neće bit", održana je u subotu, 07. listopada u Dom kulture Kukuljanovo s početkom u 19:30 sati. Predstava Kazališta Moruzgva, nastala iz pera autorice Tanje Mravak, a u izvedbi poznatih glumaca Ecije Ojdanić i Frana Maškovića, osvojila je brojnu publiku. Zanimljiva predstava uz puno smijeha potaknula je publiku na razmišljanje o ljubavi, odnosima, obiteljskom životu i novim počecima. 


Nedjeljno popodne obilježeno je tradicionalnom “Slatkijadom” natjecanjem u izradi najbolje torte. U ugodnoj i veseloj atmosferi Doma kulture Kukuljanovo, osmero natjecateljica pokazalo je svoje slastičarske vještine. Po ocjeni žirija najbolji recept za tortu, kojeg je morao pratiti i lijep izgled, ove su godine imale: trećeplasirana Marina Pavlović, drugoplasirana Mirjana Zoretić i pobjednica Matea Glaser, čija je slastica imala oblik Bakarske vodice. Po mišljenju publike sve natjecateljice su pobijedile budući da su torte nestale u tren oka. Sve okupljene zabavljao je “Dar Mar band”, a “Slatkijadu” je vodio Frenki Fućak. 


Frančiškova je obilježena u organizaciji Vijeća mjesnog odbora Kukuljanovo, Župe sv. Franja Asiškog, Udruge DogUnit i Boćarskog kluba Kukuljanovo uz potporu Grada Bakra i Turističke zajednice Grada Bakra.