Bakar 16. veljača 2024. V.A./K.V.

Melodije Istre i Kvarnera nakon 12 godina opet u Bakru

Melodije Istre i Kvarnera nakon 12 godina opet u Bakru
Jubilarni 60. festival Melodije Istre i Kvarnera kreće iz Bakra 1. lipnja, dan kasnije Mikovci “sele” u Kastav, a veliko finale je u Rijeci 8. lipnja

Festival Melodije Istre i Kvarnera, slavi važan jubilej ove godine - 60 godina od prve festivalske večeri. Jedan od najstarijih i jedini hrvatski putujući festival i ove će godine svojom festivalskom karavanom plijeniti pozornost glazbenog svijeta i publike. 

Početkom lipnja, jubilarnu raspjevanu karavanu ponovno pretvara u avanturu ljubavi prema glazbi i naslijeđu našeg kraja. Ove godine festival će biti posebno ispunjen pozitivom i dobrim vibracijama, upućenim svim generacijama ljubitelja glazbe.


Zanimljivo, ovogodišnji Mik 1. lipnja kreće iz Bakra, koji će biti domaćin nakon 12 godina. Već dan kasnije Mikovci “sele” u Kastav. Festival potom nastavlja prema Puntu, nakon kojeg će Mik ugostiti Svetvinčenat i Pazin, a generalna proba i veliko finale su u Rijeci 7. i 8. lipnja.

“Bez obzira na promjene u svijetu oko nas, MIK ostaje čvrsto povezan s identitetom Istre, Kvarnera i sjevernog Jadrana. Pridružite nam se na ovom nevjerojatnom glazbenom putovanju dok slavimo 60 godina festivala Melodije Istre i Kvarnera, nomada koji se uvijek vraća kući”, poručuju organizatori.