Bakar 3. svibanj 2024. V.A./MIK

MIK - ulaznice za Kastav već u prodaji, uskoro i za Bakar

MIK - ulaznice za Kastav već u prodaji, uskoro i za Bakar
Ulaznice za finale i kastavsku večer su u prodaji, a za Bakar prodaja kreće od narednog tjedna

Jubilarno izdanje jednog od najstarijih i jedinog hrvatskog putujućeg festivala bit će za pamćenje, najavljuju organizatori. Melodije Istre i Kvarnera, koje već 60 godina čuvaju glazbeni izričaj, dijalekt i baštinu, svoj će rođendan proslaviti karavanom koja kreće 31. svibnja iz Pazina, a već sam popis izvođača jamči posebnu mikovsku godinu.

Ibrica Jusić, Elis Lovrić, Franko Krajcar, Karin Kuljanić i klapa Tić, Katja Budimčić Sabljar i Andrina Frleta, Joso Butorac i klapa Tić, Lorenza Puhar, Nevia Rigutto i Darko Jurković Charlie, Kožne Jakne, Dino Gušćić/ Matej Plavček/ Jure Kaurloto, Duško Jeličić, Eleonora Dobrović i Luka Brgić, Zemir Delić te Erik Balija sjajna su imena koja će pjesmom mamiti pljesak mikovske publike, a tu je i povratak višestruke pobjednice koja stiže iz Amerike - Gine Picinić te jedinstven doživljaj povratka Grupe 777 na glazbenu scenu.


Tijekom karavane, u revijalnom dijelu, navedenim će se izvođačima priključiti brojni mikovci, (Gianluca Draguzet, Nina Fakin, legendarni Džo Maračić Maki…) koji će zapjevati poznate festivalske uspješnice, a na riječkom finalu, među ostalima, zapjevat će i Damir Kedžo, Radojka Šverko, Đani Maršan te Vesna Nežić Ružić. 

Voditeljski par karavane bit će Lena Stojiljković i Borna Šmer, no u finalnoj večeri jubilarnog izdanja MIK-a na pozornici će se smjenjivati voditelji koji su obilježili festival: Ksenija Urličić, Gloria Fabijanić Jelović, Robert Ferlin, Neva Funčić, Mario Lipovšek Battifiaca, Uršula Tolj i Helena Šipraka.


U prodaji su ulaznice za veliko riječko finale koje će se održati 6. lipnja na Trgu Riječke rezolucije uz izravan prijenos u programu HRT-a, a već nekoliko dana su u prodaji i ulaznice za festivalsku večer na kastavskoj Crekvini koja će se održati 2. lipnja.

Od narednog tjedna u prodaju će i ulaznice za festivalsku večer u Bakru koja će se održati 1. lipnja na Žalu ribara. Ulaznice za riječku, kastavsku i bakarsku večer se mogu kupiti u sustavu www.mojekarte.hr i na njihovim prodajnim mjestima. Cijene ulaznica za kastavsku i bakarsku večer su 15 eura, a za veliko finale 20 eura u pretprodaji te na dan finala 25 eura.