Bakar 30. prosinac 2021. Izvor: TZG Bakar

“Na Piketu” najljepši božićni ugođaj u bakarskom kraju

“Na Piketu” najljepši božićni ugođaj u bakarskom kraju
Najljepši božićni ugođaj u ugostiteljskim objektima na bakarskom području ima pizzeria “Na Piketu” na Hreljinu. Drugo mjesto osvojio je “Eli's caffe” u Bakru, a treće caffe bar “Maestral” na Kukuljanovu.

Turistička zajednica Grada Bakra za sam kraj godine pripremila je prigodni natječaj za sve ugostitelje na svom području pod nazivom “Najljepši božićni ugođaj”. Time su željeli potaknuti ugostitelje da obogate božićnu ponudu jela i pića te ih motivirati da dodatno ukrase svoje objekte maštovitim božićnim dekoracijama.    Na raspisani natječaj prijavilo se 8 ugostiteljskih objekata s područja Grada Bakra. Peteročlana komisija bila je na slatkim mukama, jer svi su se uistinu potrudili uloživši jako puno truda i mašte u uređenje svojih objekata. 

Komisija sastavljana od predstavnika turističke zajednice, lokalne samouprave i struke (Anamarija Kezić- TZ Grada Bakra, Mia Giorgolo Valić- Grad Bakar, Krunoslav Lazanja- GKD Dobra, Marta Živko- Industrijska zona Bakar i Boris Antić- agencija za vjenčanja DM) obišla je objekte. Najbolji božićni ugođaj ocjenjivao se ocjenama od 1 do 5 u sljedeće tri kategorije: dekoracija ugostiteljskog objekta (lampice, bor, ukrasi, kuglice), ponuda (kuhano vino i džin, rum punč, čaj, topla čokolada, kobasice, fritule) i atmosfera (božićna pjesme, prigodni outfit osoblja, ljubaznost djelatnika).


Za najljepše uređene ugostiteljske objekte pripremljene su i novčane nagrade i to za: 1. mjesto 2.000,00 kuna, 2. mjesto 1.000,00 kuna i 3. mjesto 500,00 kuna. S obzirom na to da je vrijeme darivanja i ostali sudionici natječaja dobili su utješne nagrade u obliku božićnih poklon paketa tvrtke Apitrade s Hreljina.

U  utrci za osvajanje titule onog najboljeg bilo je vrlo napeto i tijesno, jer pobjedu je za samo 1 bod, odnijela pizzeria “Na Piketu” na Hreljinu s osvojenih 70 bodova, od ukupno mogućih 75 bodova. Drugo mjesto, sa samo jednim bodom manje i osvojenih 69 bodova, zauzeo je kafić “Eli's caffe” u Bakru, a treće mjesto pripalo je caffe baru “Maestral” na Kukuljanovu s osvojenih 68 bodova. 


“Ovim putem zahvaljujemo se svim prijavljenim ugostiteljima na uloženom trudu i podizanju kvalitete ponude za vrijeme trajanja adventa te komisiji koja je imala iznimno težak zadatak između toliko dobrih božićnih ugođaja, odabrati onaj najbolji”, poručila je direktorica TZG Bakra Sonja Jelušić Marić.