Bakar 27. svibanj 2024. Klaudio Vrančić

Najbogatije Margaretino leto uz povratak Pomorske bitke

Najbogatije Margaretino leto uz povratak Pomorske bitke
Čak 35 događanja dobilo je svoje mjesto u programu ovogodišnjeg Margaretinog leta, koje će početi pjesmom već prvog dana lipnja

Jubilarne Melodije Istre i Kvarnera ove će subote, 1. lipnja, “otvoriti” 31. izdanje Margaretinog leta, Bakranima najdraže ljetne manifestacije. “Veseli nas što smo ove godine domaćini MIK-u, nakon dugogodišnje stanke. Tim više što je ove godine 60. obljetnica Festivala”, kazao je, na današnjoj konferenciji za medije, bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić.

Melodije Istre i Kvarnera

Na Žalu ribara ili u slučaju lošeg vremena u Domu kulture “Matija Mažić”, kako je najavila pročelnica Maja Šepac Rožić, pjesmom će Leto otvoriti: Ibrica Jusić, Elis Lovrić, Franko Krajcar, Karin Kuljanić i Klapa Tić, Katja Budimčić Sabljar i Andrina Frleta, Joso Butorac i Klapa Tić, Lorenza Puhar, Nevia Rigutto i Darko Jurković Charlie, Kožne Jakne, Dino Gušćić/Matej Plavček/Jure Kaurloto, Duško Jeličić, Eleonora Dobrović i Luka Brgić, Zemir Delić, Erik Balija, Gina Picinić te Grupa 777, a u revijalnom dijelu nastupit će Ženska klapa Hreljin.


Iz nikad bogatijeg programa Margaretinog leta, “satkanog” od čak 35. događanja, izdvojiti svakako treba veliki povratak sada već legendarne bakrske “Pomorske bitke”, koja je na rasporedu 13. srpnja. 

Pomorska bitka i Jole

“Na samu Margaretinu tu su i tradicionalni pohod na Risnjak, svete mise, procesija s relikvijom sv. Margarete, Margaretin sajam, dječji kutak te svečani mimohod povijesnih postrojbi koji će završiti rekonstrukcijom povijesne bitke, koja se dogodila davne 1616. godine u Bakarskom zaljevu. Večer ćemo završiti spektakularnim vatrometom i feštom uz Joleta i Grupu Point do dugo u noć”, najavila je Sonja Jelušić Marić, direktorica TZG Bakra, zahvalivši svima koji su pomogli u kreiranju ovogodišnjeg programa, kao i sponzorima i pokroviteljima zahvaljujući kojim se ulaznice ove godine plaćaju samo za tri predstave.

Ispred generalnog sponzora tvrtke INA d.d. okupljenima se je obratio direktor Proizvodnje rafinerija i marketinga Kurt Bjerre, pohvalivši organizatore za bogat ovogodišnji program, kao i dosadašnju suradnju s Gradom i Turističkom zajednicom.


Dobra je vijest za Bakrane i posjetitelje što će Bakar, po najavama gradonačelnika, u narednih tjedan dana postati prohodan. “Tijekom ovog tjedna će se završiti asfaltiranje nosivog sloja, a između događanja će se odvijati završni radovi”, najavio je Klarić.

Klapa Cambi, Mate Bulić

U ovogodišnjem programu svoje mjesto su, između ostaloga, dobili i Šetnja kroz povijest uz nastup Klape Cambi, Bakarski susreti uz koncert Mate Bulića, a sjajno su se uklopila i brojna događanja po naseljima bakarskog kraja, od kojih mnoga narednih mjeseci slave svoje nebeske zaštitnike.

Više informacija i detaljan program ovogodišnjeg Margaretinog leta dostupni su na službenim stranicama TZG Bakra