Bakar 10. srpanj 2023. K.V., foto: M.Šegulja

Najbolji brodet na Žalu ribara skuhale Bakarske maškare

Najbolji brodet na Žalu ribara skuhale Bakarske maškare
Bakarske maškare pobjednici su ovogodišnje "Fešte od brodeta", što se sinoć održala na Žalu ribara. Drugo mjesto osvojio je DVD Hreljin, a treće Veterani NK Borca

“Fešta od brodeta”, tradicionalno događanje što se održava u sklopu “Margaretinog leta”, sinoć je na Žalu ribara okupila 13 ekipa iz bakarskog kraja. Snage su dakako odmjerili u kuhanju brodeta. 


Plinske boce osigurala im je Ina, glavni sastojak brodeta Orada Adriatic, sjajne uvjete organizatori- DVD Bakar, uz pomoć Turističke zajednice i Grada Bakra. Na natjecateljima je bilo samo da se dobro zabave i usput pokažu svoje kulinarsko umijeće. 


Peteročlani žiri, sastavljen većinom od članova koji su bili dio popularnih tv showova “Večera za pet” i “Tri, dva, jedan - kuhaj”, na kraju je imao “puna usta posla”. A struka je najboljim proglasila brodet koji su skuhale Bakarske maškare. Drugo mjesto osvojio je DVD Hreljin, a treće Veterani NK Borac Bakar, koji su se natjecali s čak tri ekipe.


Nakon natjecanja i degustacije druženje se na Žalu ribara nastavilo uz Abbazia bend. A što se “Margaretinog leta” tiče ono će se nastaviti već sutra, kada na Žalu ribara gostuje Ri Teatar s ljetnom komedijom “Ljubav je na Vrelu”.