Bakar 10. srpanj 2021.

Najmlađi brojali bakarske skalice, odrasli trčali oko Bakra

Najmlađi brojali bakarske skalice, odrasli trčali oko Bakra
“Valica puna skalica” zanimljivo događanje za male i velike u Bakru je danas okupilo zaljubljenike u trčanje i dobru zabavu. Najmlađu su brojali skalice u starom gradu, dok su odrasli trčali trail utrku. 

Zbunjeni su bili neupućeni šetači koji su večer odlučili provesti u staroj bakarskoj jezgri. Oko Turske i Rimske kuće, Kaštela i crkve trčali su roditelji s djecom, koja su usput brojala bakarske skalice. 


I dok su najmlađi sudionici utrke simpatičnog naziva- “Valica puna skalica” jurili bakarskim uličicama oni nešto stariji zaljubljenici u trčanje sudjelovali su u osam kilometara dugoj trail utrci oko Bakra. 

Organizatori su za najmlađe pripremili i kreativnu radionicu, za sve sudionike osigurali su medalje i okrjepu, a prije i nakon utrke kod bakarskog ih je Kaštela zabavljao DJ Ivan Mastermix. 


Novo sportsko- zabavno događanje, što se održalo u sklopu ovogodišnjeg Margaretinog leta, organizirala je “Bakar outdoor agency”, uz podršku Turističke zajednice Grada Bakra. 

Bakar outdoor agency

“Rodom sam iz Osijeka, doselio sam se s obitelji u Bakar, u koji sam se zaljubio. Kao novi stanovnik Bakra, ali i netko tko se dugo bavi sportom i organizacijom događanja, vidio sam potencijal ovog područja, kojeg želimo brendirati kroz sportski turizam. Suradnja s Turističkom zajednicom Grada Bakra je izuzetna. Krenuli smo prije nekoliko mjeseci i ovo je prvo, ali sigurno ne i jedino ovakvo događanje. Organizirat ćemo različite evente kojima ćemo promovirati dijelove bakarskog kraja”, poručio je Igor Bajtl.


Na novo sportsko događanje koje potpisuje “Bakar outdoor agency” Bakrani i njihovi gosti neće morati dugo čekati. Naime, 14. kolovoza u planu je Festival sporta “Oživi šumu”, koji će se održati na Izletištu Satničko.