Bakar 6. ožujak 2020.

Naziru se obrisi novog Vatrogasnog doma na Škrljevu

Naziru se obrisi novog Vatrogasnog doma na Škrljevu
Izgradnja novog Vatrogasnog doma na Škrljevu, vrijednog gotovo 11,5 milijuna kuna, teče po planu. Na ulazu u mjesto svakim se danom sve više naziru obrisi budućeg doma škrljevskih vatrogasaca.

Na ulazu u Škrljevo, neposredno uz Industrijsku zonu Kukuljanovo, strojevi rade punom parom. Dugo očekivani Dom, kojeg škrljevski vatrogasci čekaju već četiri desetljeća, polako postaje stvarnost. 


Radovi teku po planu. Do sada su izvedeni pripremni radovi, zemljani radovi strojnog širokog iskopa interne prometnice, budućeg objekta, kao i iskop za budući jog te radovi izgradnje trakastih temelja i temelja samaca. Betonirana je temeljna ploča budućeg objekta te su izvedeni radovi pripreme armature i oplate za armiranobetonske zidove, kao i radovi postave oplate i armature kose krovne ploče.

Trenutno se izvode radovi na betoniranju armiranobetonskih zidova i radovi zidanja zidova sa šupljom opekom. Uskoro kreće ugradnja vodovodnih cijevi, sanitarne i oborinske kanalizacije na internoj prometnici, kao i postavljanje instalacija oko objekta.


U posljednjoj fazi izvest će se stolarski i bravarski radovi, izrada fasade, unutarnje uređenje objekta, postavit će se instalacije, izgraditi kolnička konstrukcije buduće interne prometnice i parkirališta, izgradit će se i jog te hortikulturno urediti zelenih površina oko objekta.

Novi Vatrogasni dom, uz garažni prostor za vatrogasna vozila, imat će i tehničke te društvene i administrativne prostorije. Realizacija kapitalnog projekta, vrijednog gotovo 11,5 milijuna kuna, počela je u listopadu, a rok za izvođenje radova je deset mjeseci pa bi škrljevski vatrogasci u svoj novi dom, ako sve bude po planu, useliti mogli već ovog ljeta.