Bakar 27. travanj 2020.

Nekoliko značajnih bakarskih projekata pred završetkom

Nekoliko značajnih bakarskih projekata pred završetkom

Parkiralište na Hreljinu, okoliš Doma kulture na Praputnjaku, prilaz groblju na Krasici, samo su neki od značajnih bakarskih projekata koji bi se narednih tjedana trebali privesti kraju.

Radovi na uređenju parkirališta pokraj ambulante na Hreljinu privode se kraju. Čeka se tek završni sloj asfalta, nakon čega će se iscrtati parkirna mjesta te urediti okoliš. Hreljani bi tako uskoro trebali dobiti 18 novih parkirnih mjesta. Uređena je i rampa za prilaz dječjem vrtiću, a Grad Bakar u budućnosti planira urediti i park pokraj novog parkirališta. 


Na Hreljinu se radi i na sanaciji krovišta na objektu NK Naprijeda, nakon čega se planira dovršetak legalizacije objekta kao i izrade projektne dokumentacije za uređenje čitavog sportskog kompleksa u Lonji. Spomenimo i kako se projektnom dokumentacijom, za prostor na kojem se trenutno izvodi sanacija, predviđa uređenje fitnes centra.

Kraju se privode i radovi na uređenju okoliša Doma kulture na Praputnjaku. Uređuju se ogradni i potporni zidovi iza Doma, sanirana je oborinska odvodnja, a u tijeku je i priprema za asfaltiranje prilaza. 


Na Krasici su u tijeku radovi na uređenju stražnjeg prilaza groblju. Sanira se prometnica i ravna prostor za parkiranje, koji će se omeđiti rubnjacima. Broj parkirnih mjesta dodatno će se povećati i u nastavku prometnice uz groblje, gdje će se izvesti proširenje. 


Spomenimo i kako se u krasičkom Ježevom selu izvodi sanacija nerazvrstane ceste. Postavljaju se rubnjaci, uklonit će se stari i postaviti novi asfalt.