Bakar 13. kolovoz 2020.

Novo dječje igralište na Kukuljanovu razveselilo mališane

Novo dječje igralište na Kukuljanovu razveselilo mališane
U centru Kukuljanova, u parku Gaj, uređeno je novo dječje igralište, vrijedno više od tristo tisuća kuna. Nova su igrala razveselila najmlađe mještane. 

Kukuljanovo ima pravi mali zabavno- rekreativni kompleks. Preko puta župne crkve, u parku Gaj, uređeno je i opremljeno dječje igralište, vrijedno 317.436,00 kuna, od čega je čak 242.948,80 kuna osigurano kroz bespovratna europska sredstva.


“Još jedan korak ka konačnom cilju i stavljanju u funkciju kompletnog prostora parka Gaj na Kukuljanovu. Nakon uređenja polivalentnog igrališta, izgradnje fitness parka, obnove nekadašnjeg pojila Stamer izgrađen je i dječji park sa šest novih sprava i antistres podlogom, a sve na zadovoljstvo prvenstveno naših najmlađih sugrađana. Nakon ovoga slijedi nam realizacija projekta, za koji već postoji idejno rješenje, a kojim ćemo sve navedeno objediniti u jednu funkcionalnu cjelinu kroz izgradnju, uređenje i opremanje staza u samom parku sa svom pratećom infrastrukturom. Park Gaj predstavlja zaista jedinstven prostor. Na korak do naše industrijske zone, kutak netaknute prirode oplemenjen prostorima za rekreaciju i igru za ugodno i kvalitetno provedeno slobodno vrijeme”, rekao zamjenik bakarskog gradonačelnika Tomislav Dundović. 


Novo dječje igralište, koje je razveselilo najmlađe mještane Kukuljanova, opremljeno je zabavnim igralima, poput penjalica, ljuljački, tobogana i vrtuljka.