Bakar 5. kolovoz 2022. K.V.

"Oluja" i poginuli branitelji u srcima i mislima Bakrana

"Oluja" i poginuli branitelji u srcima i mislima Bakrana
Brojni Bakrani polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima obilježili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Bakrani su večeras svijećama osvijetlili, vijencima ukrašen, spomenik poginulim hrvatskim braniteljima. Vijence su položili predstavnici Grada Bakra, bakarskog UHBDR- a te predstavnik Hrvatskog časničkog zbora.


“Za sve nas branitelje, pogotovo sudionike Oluje, ovo je kao drugi rođendan. Na ovaj dan prisjećamo se svih poginulih hrvatskih branitelja, među kojima je i osmero Bakrana”, poručio je Davor Presečki, predsjednik UHBDR- a Bakar.


“U ovaj spomenik uklesana su imena i samo dvije riječi- ‘hvala vam”. I to je ono zbog čega smo se okupili, da se zahvalimo svima onima koji su svoje živote položili na oltar domovine”, istaknuo je bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić. 


Među brojnim okupljenima našli su se i predstavnici bakarskih udruga, ali i brojni građani koji su željeli odati počast onima koji su za Hrvatsku dali sve.