Bakar 2. prosinac 2017.

Ovog Božića u Bakru za svakog ponešto

Ovog Božića u Bakru za svakog ponešto
Tradicionalna manifestacija “Božić u Bakru” i ovog prosinca donosi brojna događanja. U prigodnom programu sudjeluju udruge, ustanove i pojedinci s bakrskog područja.

Već sutra (3. prosinca) Bakrani će, u 14 sati na Masarykovoj obali, dočekati konvoj brodova povodom obilježavanja blagdana Svetog Nikole. Dan kasnije (4. prosinca), povodom nacionalne kampanje i ususret nadolazećim blagdanima, u Gradskoj knjižnici Bakar od 17 i 30 Josipa Lazarević će čitati priču o svetom Nikoli.
 
Božićni koncert klape “Kastav”

Izložba keramike “Dijalog”, autorica Vesne Troskot i Nevenke Frančišković, bit će otvorena 14. prosinca u 19 sati, u Galeriji Atelje Paulić. Dan kasnije (15. prosinca), u Domu kulture Škrljevo u 17 i 30, na rasporedu je Božićna priredba dječjeg vrtića “Bambi”, dok su večernji sati rezervirani za Božićni koncert muške i ženske klape “Kastav”, što će se, u 19 sati, održati u Domu kulture “Matija Mažić”.
 
Božićni sajam

Božićni sajam u Bakru, uz prigodni program i voditelja Alena Polića, održat će se 16. prosinca, u Domu kulture “Matija Mažić” od 16 do 20 sati. Kazališna predstava za djecu “Princeza i svinjar”, u izvedbi kazališta “Snješko”, na rasporedu je nedjelju, 17. prosinca, u Domu kulture “Matija Mažić”, s početkom u 17 sati, a Tradicionalni božićni koncert KUD-a “Sloga” i njihovih gostiju, istog dana, u Domu kulture na Hreljinu, u 19 sati.


Prigodna marenda za stanovnike Grada Bakra bit će 22. prosinca u Gradskom vrtu u Bakru, od 10 do 13 sati, dok će se na Badnjak održati tradicionalno kićenje bora na Trgu Vrata u Bakru, u organizaciji Društva “Naša djeca” Bakar, s početkom u 17 sati.