Bakar 11. studeni 2019.

Pet talentiranih i snažnih žena predstavilo se Bakranima

Pet talentiranih i snažnih žena predstavilo se Bakranima
“Moć žene- ljubav”, književno, likovno, glazbena večer održana je proteklog vikenda u Bakru.

U prostoru Kulturno umjetničke udruge Sklad okupljeni su upoznali rad pet talentiranih i snažnih žena, koje su prezentirale svoja razmišljanja i emocije te pokazati da je žena snažna u svojoj nježnosti i senzibilnosti. 

Već na samom početku promocije zbirke pjesama “Jesen života” Alemke Brazzoduro bilo je jasno da iz zbirke progovara topla i otvorena žena, opisuje stvarne ljude i emocije, bez friziranja i neistine, niti pokušaja da ugodi čitatelju. Ipak, u istini koja može biti i gruba, svi su osjetili iskrenu ljubav koja nema preduvjeta, koja dolazi iz dubine srca. U istoj misli i raspoloženju svoje izražajne likovne radove pune emocija i imaginacije, nadahnuto je predstavila pjesnikinja i slikarica Snježana Segnan.


Vrsna меzzosopranistica Goranka Tuhtan i sjajna klaviristica Nina Simčić obogatile su ovu večer s dvije izvrsne izvedbe, a s nekoliko pjesama pridružio se i Mješoviti zbor Sklad. Na kraju večeri predstavila se i Eugenia Medić, kroničarka koja s puno empatije i ljubavi bilježi amaterski rad u Bakru i bez ustručavanja ga podržava.

“Večer je zračila ugodnom i toplom atmosferom koja još jednom dokazuje da u Bakru razvijamo ljubav prema lokalnoj zajednici, da dajemo prostora i pažnje sugrađanima i gostima s kojima gradimo pozitivno i motivirano okružje”, poručila je Dunja Vladislović, predsjednica KUU Sklad Bakar, najavivši izložbu amaterskih fotografija Pije Cvijanović, koja će se održati 29. studenog u prostorima KUU Sklad.

Foto: M. Šegulja