Bakar 28. travanj 2024. K.V./M.Šegulja

Pjesmama za dušu Hreljanke proslavile 25. rođendan

Pjesmama za dušu Hreljanke proslavile 25. rođendan
Ženska klapa Hreljin sinoć je u prepunom Domu kulture na Hreljinu slavljeničkim koncertom obilježila prvih 25 godina djelovanja

Četvrt stoljeća pjesme i druženja, vrijeme “protkano” brojnim nagradama, sinoć je svečano obilježeno u Domu kulture Hreljin. Za sjajan uvod u slavljenički koncert pobrinule su se sadašnje i bivše članice Ženske klape Hreljin koje su zajedno otpjevale “Šetala se Jelica i Ive”, jednu od prvih pjesama u njihovom klapskom repertoaru.


Brojnim su se kupljenima, među kojima je bio i bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić, Hreljanke predstavile u četiri seta. U prvom su zapjevale acapella kao nekad u Omišu, potom su uslijedile zabavne pjesme uz pratnju Matea Žmaka, gdje je solo u pjesmi “Pismo moja” s članicama klape otpjevao maestro Ivan Nino Načinović. U trećem je “poglavlju” Ženska klapa Hreljin podsjetila na maškarani maraton, a set je posvetila velikom prijatelju i tekstopiscu svih maškaranih uspješnica - Zoranu Talanu. U posljednjem “činu” Hreljanke su oduševila pjesmama s Melodija Istre i Kvarnera. 


A 25. je rođendan Ženska klapa Hreljin obilježila pred brojnim uzvanicima u prepunom gledalištu, ali i na pozornici jer pozivu s Hreljina odazvali su se i gosti - muške klape Mirakul, Kastav i Skalin. 

Klapa se sinoć,u emotivnoj večeri, zahvalila Lini Borčić, jedinoj članici koja je aktivna od samih početaka. Zahvalile su se Hreljanke i Martini Randić koja se oprostila od Ženske klape Hreljin, voditelju maestru Ivanu Ninu Načinoviću, ali i svim gostima.