Bakar 17. ožujak 2022. Klaudio Vrančić

Praputnjarci će “Jožehovu” obilježiti uz različita događanja

Praputnjarci će “Jožehovu” obilježiti uz različita događanja
Blagdan svetog Josipa, zaštitnika Praputnjaka mještani će narednih dana obilježiti različitim događanjima.

Obilježavanje “Jožehove”, blagdana svetog Josipa zaštitnika Praputnjaka, počelo je protekle subote organiziranim “Osluškivanjem i promatranjem ptica” u kraškoj dolini Dolčina. 


Zanimljivo događanje, koje je dio programa “Pomalo i po kraju” sufinanciranog od strane Ministarstva kulture i medija, PGŽ i Grada Bakra, provedeno je u suradnji s riječkim Prirodoslovnim muzejem.

Proslava “Jožehove” nastavlja se sutra, 18. ožujka u 19 sati, kada će u Domu kulture Praputnjak, biti predstavljeno prošireno izdanje pretiska knjige iz 1893. godine- “Hrvati na ledenom moru”, autora Petra Kuničića.

O knjizi i hrvatskim sudionicima ekspedicije na Arktik govorit će urednik Miljenko Smokvina te Milorad Stanić ispred nakladnika, a bit će postavljena i tematska izložba, koja će se moći razgledati i za vikend.  

U sklopu proslave ove će se subote s početkom u 13 sati održati tradicionalni turnir u balotama u organizaciji KDU Praputnjak, a u nedjelju od 10 sati turnir u kartama, sve u organizaciji KDU Praputnjak.

Uz sve navedeno 26. i 27. ožujka trebala bi se održati i “Radionica obnove Bakarskih prezida Takala”, koju Praputnjak kulturni krajolik tradicionalno provodi s Poljoprivrednom zadrugom Dolčina i Udrugom Dragodid.