Bakar 22. prosinac 2017.

Predblagdansko druženje u bakarskom Gradskom vrtu

Predblagdansko druženje u bakarskom Gradskom vrtu
Sjajno raspoloženje vladalo je danas u bakarskom “Gradskom vrtu”, gdje su se brojni Bakrani okupili na tradicionalnom blagdanskom domjenku, što se održava u sklopu manifestacije “Božić u Bakru”.

Mirisi kolača, bakalara i kuhanog vina danas su se širili “Gradskim vrtom”, a Bakrom je odjekivala pjesma tamburaškog sastava “Žažara”. Nekoliko stotina Bakrana, koliko ih se okupilo u “Gradskom vrtu”, po sunčanom je vremenu uživalo u tradicionalnom predblagdanskom druženju.

“Grad i Turistička zajednica tradicionalno, pred blagdane, počaste sugrađane, sve ljude dobre volje, bakalarom, kolačima i kuhanim vinom. Time privodimo kraju Božić u Bakru. Preostalo nam je još tek kićenje bora na Trgu Vrata, čime završavamo ovogodišnju manifestaciju”, rekla je direktorica TZG bakra Sonja Jelušić Marić, zahvalivši svima koji su pomogli u organizaciji ovogodišnjeg Božića u Bakre te čestitavši Bakranima Božić i poželjevši im sretnu i uspješnu 2018. godinu.

Čestitkama se pridružio i bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić, koji je iskoristio priliku za kratki osvrt na godinu na izmaku, ali i najavio što Bakar čeka u 2018.

“Mi smo u 2017. ušli optimistično, ali je čak i mene, koji uvijek pokušavam gledati pozitivno, iznenadilo što smo, unatoč kratkom prekidu zbog lokalnih izbora, odradili puno više od planiranog. Sama izgradnja u industrijskoj zoni s preko 30 gradilišta, nove hale završavaju se i otvaraju ovih dana. Nova gradilišta otvaramo već početkom iduće godine. Imamo i čitav niz projekata vezanih za sam Bakar, od kanalizacije, šetnice, podmorskog tunela, frankopanskog kaštela. U svakom naselju imamo projekte u realizaciji i mislim da ćemo napraviti puno više od planiranog”, poručio je Klarić.