Bakar 2. svibanj 2020.

Predstavljamo “Baštinsku škrinjicu” Bakarskog kraja 

Predstavljamo “Baštinsku škrinjicu” Bakarskog kraja 
“Baštinska škrinjica” projekt je TZ Grada Bakra s kojim se želi oplemeniti postojeći sadržaj te potaknuti lokalnu zajednicu bakarskog kraja na zajedničko prikupljanje dragocjenog sadržaja te promociju u vrijeme turističke krize putem društvenih mreža.

Turistička zajednica Grada Bakra prilagođava se novonastaloj situaciji koja je uvelike zaustavila turistički život kvarnerskih destinacija. Osim što intenzivno radi na novoj image brošuri, turističkoj karti Grada Bakra te sadržaju svoje FB stranice i ažuriranju svojih web stranica, radi i na dodavanju novih sadržaja. Jedan od njih je dio posvećen baštini bakarskog kraja pod nazivom “Baštinska škrinjica”. Glavni kreatori sadržaja stanovnici su Bakra i pripadajućih mjesta koji žele volonterski pridonijeti promociji svoga kraja.


Grad Bakar teritorijalno pokriva uistinu veliko i raznoliko područje koje do sada nije bilo odgovarajuće predstavljeno široj turističkoj javnosti. TZ Grada Bakra stoga poziva stanovnike Bakra, Hreljina, Kukuljanova, Krasice, Plosne, Ponikava, Praputnjaka, Škrljeva i Zlobina da postanu ambasadori svoga kraja te da na adresu, email ili Facebook TZ- a pošalju fotografije, priče, legende i zanimljive činjenice o svojim mjestima. Njihovim će se volonterskim doprinosom premostiti nedostatak financijskih sredstava potrebnih za kreiranje promocijskog sadržaja, a on će pritom dobiti još izraženiju notu autentičnosti.


Stanovnici će, tako postati aktivni promotori svojih mjesta koja će se, virtualno, kvalitetnije predstaviti potencijalnim posjetiteljima na web stranicama, Facebook stranici i netom pokrenutom Instagram profilu TZ Grada Bakra pod nazivom "Bakar- every step is a story”.

Kao što naglašava direktorica TZ Grad Bakra Sonja Jelušić Marić, sva su ova nastojanja usmjerena prema jednom cilju, a to je da, vraćanjem turizma u normalu, što veći broj gostiju otkrije ljepote i posebnosti Bakarskog kraja.