Bakar 22. srpanj 2022. Klaudio Vrančić

Prepuni bakarski Žal ribara smijao se uz “Casabiancu”

Prepuni bakarski Žal ribara smijao se uz “Casabiancu”
Oko 700 gledatelja večeras je, u sklopu Margaretinog leta, na rasprodanom Žalu ribara, uživao u društvu Marija i Irene i njihove “Casabiance”

Na današnji dan, prije točno tri godine, jedna je komična scena, u sklopu “Oštije” u Kastvu, utrla put jednoj predstavi. Taj je “povratak iz Trsta” domaćeg bračnog para “stvorio” danas megapopularne Đurđu Depikolozvane i Franka Ćuka, odnosno- “Casabiancu”.


Ovakav uspjeh domaće komedije koja se opasno približila pedesetom izdanju Mario Lipovšek Battifiaca i Irena Grdinić, kažu, nisu očekivali. No, “Casabianca” ne prestaje osvajati publiku gdje god da se pojave Đurđa i Franko.


A večeras su se pojavili u Bakru. Nakon što su rasprodali predstavu, oko 700 gledatelja na Žalu ribara se smijalo i uživalo u turbulentnoj, duhovitoj i emotivnoj ljubavnoj priči, koja je počela u jednom autobusu, 60- ih godina prošlog stoljeća, a potrajala sve do 2027. 


Zbog velikog interesa bakarske publike Turistička zajednica grada Bakra, još ovog Margaretinog leta, Đurđu i Franka vraća na Žal ribara. Repriza “Casabiance” na rasporedu je 25. kolovoza, a ulaznice u prodaju kreću ovog ponedjeljka.