Bakar 16. listopad 2020.

Prestižna nagrada Turističkoj zajednici Grada Bakra

Prestižna nagrada Turističkoj zajednici Grada Bakra

Turistička zajednica Grada Bakra dobitnik je prestižne međunarodne nagrade Golden Interstas 2020 koja će biti dodijeljena 13. studenog, na 27. Međunarodnom festivalu turizma u Solinu.

Turistička zajednica Grada Bakra osvojila je prestižnu međunarodnu turističku nagradu Golden Interstas 2020, čime si je osigurala mjesto u međunarodnom klubu zaslužnih za turizam.


Potaknuto dugogodišnjim nastojanjima i aktivnostima TZ Grada Bakra, a na inicijativu Šime Strikomana, Međunarodno Povjerenstvo turističkih novinara, predložilo je kandidaturu Turističke zajednice Grada Bakra za prestižnu međunarodnu turističku nagradu Golden Interstas 2020, a gradonačelnika Tomislava Klarića, predsjednika Turističkog vijeća TZ Bakra, za Posebno priznanje Interstas 2020. Kandidatura je obrazložena vrlo kreativnim profesionalnim postignućima i izvrsnošću u prezentaciji bogatstva turizma, tradicijskih vrijednosti i kulture Bakra unatoč svim ovogodišnjim problemima s koronavirusom. Ocjena je da je time TZ Grada Bakra dala zapaženi doprinos ukupnosti turizma Grada Bakra, a time i Hrvatske u cijelosti.


Izvršni Direktorij manifestacije u suradnji sa Središnjim odborom F.E.S.T./Europska federacija turističkih novinara i pisaca, donio je Odluku o dodjeli međunarodnih turističkih nagrada za ovu godinu i to; individualnu nagradu Posebno priznanje Interstas 2020 dodijelili su gospodinu Tomislavu Klariću, gradonačelniku Grada Bakra, a kolektivnu nagradu Golden Interstas 2020 dodijelili su Turističkoj zajednici Grada Bakra, za izvrsnost i visoku kvalitetu rada u doprinosu razvoja turizma Grada Bakra.


“Iznimno smo ponosni na osvojenu nagradu Golden Interstas 2020 za izvrsnost u turizmu. Ova nagrada veliko je priznanje cijelom našem timu i kruna za sav uloženi trud i entuzijazam u sve što radimo, što je na koncu i dovelo do osvajanja ove prestižne međunarodne turističke nagrade. Ovom prilikom zahvalila bih se svim svojim suradnicima koji su sudjelovali u izgradnji naše turističke priče i što su svojom predanošću i profesionalnošću doprinijeli osvajanju ove vrijedne nagrade, što je samo potvrda tome da kad se srcem radi, rezultati ne mogu izostati”, naglasila je direktorica TZ Grada Bakra, Sonja Jelušić Marić.


27. Interstas/Međunarodni festival turizma, turističkog filma, krajobraza- Međunarodni klub zaslužnih za turizam, održat će se, sukladno uvjetima s Covid 19, 11, 12 i 13. studenog u Solinu. Cjelokupna manifestacija, predstavljanje Laureata i prateća događanja, održava se uz potporu FIJET, FEST, ITCO, AEFP, CiB/svjetskih i europskih resornim asocijacijama u turizmu, turističkom novinarstvu, filmu, krajobrazu, pod pokroviteljstvom Splitsko- dalmatinske županije i grada Solina, te visokim pokroviteljstvom Hrvatskog sabora i predsjednika Republike Hrvatske.