Bakar 21. rujan 2019.

Pukla pivska bačva, počeo Oktoberfest na Kukuljanovu

Pukla pivska bačva, počeo Oktoberfest na Kukuljanovu

Počeo je “Royal Oktoberfest”. Čast da “razbije” pivsku bačvu pripala je bakarskom gradonačelniku Tomislavu Klariću, koji je simboličnim činom svečano otvorio ovogodišnji Oktoberfest na Kukuljanovu.

Dašak najpopularnije pivske fešte na svijetu, koja tradiciju vuče još iz daleke 1810. godine, na Kukuljanovo je donio Ludwig’s Gastro pub, ispred kojeg će se, u velikom šatoru, narednih dana održavati “Royal Oktoberfest”.


Okupljene je na samom početku pozdravio direktor Kaltenberga Adrija Gordan Putanec, a čast da otvori manifestaciju tradicionalnim “bušenjem” pivske bačve pripala je bakarskom gradonačelniku Tomislavu Klariću.


“Oktoberfest u malom” potrajat će sve do nedjelje, a pivoljupce na Kukuljanovu čekaju tradicionalna bavarska hrana i velike količine različitih vrsta dragocjene tekućine. Za zabavu će se večeras pobrinuti Belfast Food, a nearedni petak i subotu Dijagnoze i Šajeta.


Organziatori su se pobrinuli i da svi posjetitelji sretno stginu kući. Za goste su organizirali besplatan prijevoz autobusom na relaciji Jelačić- Čavle- Pivovara Kaltenberg Adria.