Bakar 23. listopad 2023. D.Vladislović / M.Šegulja

Quincy Blue Choir, Gloria Dei i Sklad oduševili publiku

Quincy Blue Choir, Gloria Dei i Sklad oduševili publiku
Obilje dobre glazbe i emocija na Hreljinu i u Rijeci publika je prepoznala i zdušno popratila kroz cijeli program

Ljubitelji gospel glazbe mogli su proteklih dana uživati u vrhunskim izvedbama fantastičnog gospel zbora Quincy Blue Choir iz talijanske Ivree, a u tome su im se pridružili i zbor Baptističke crkve Gloria Dei i Ženski zbor Sklad, koji je i inicijator i suorganizator događaja.


Oba koncerta izvedena su pred prepunim auditorijem Crkve sv. Jurja mučenika na Hreljinu i Baptističke crkve u Rijeci gdje se tražilo mjesto više. Obilje dobre glazbe i emocija publika je prepoznala i zdušno popratila kroz cijeli program.  

Ideja o koncertu rodila se u Veroni na međunarodnom zborskom natjecanju gdje je  Ženski zbor Sklad osvojio srebro i stekao je nove zborske prijatelje- nagrađivani zbor Qiuncy Blue Choir, koji oduševljava nastupima i zanimljivim programom. Poznanstvo je ponukalo pjevačice Sklada da se okušaju s gospelom te da u suradnji s prijateljskim zborom baptističke crkve Gloria Dei prirede veliki dvodnevni gospel koncert. 


Talijani su željeli bolje upoznati Rijeku i Bakar pa su vrijeme između dvaju koncerata, održanih u petak i subotu, pjevačice Sklada iskoristile za upoznavanje gostiju i s  kulturnim znamenitostima i poviješću. U Skladu naglašavaju da je to tek početak dobre suradnje zborova i pripremaju se za novi koncertni susret  u Ivrei.