Bakar 17. rujan 2019.

Razbijanjem pivske bačve počet će Royal Oktoberfest

Razbijanjem pivske bačve počet će Royal Oktoberfest

"Royal Oktoberfest" u Ludwig’s Gastro pubu na Kukuljanovu počet će ove subote, 21. rujna, tradicionalnim razbijanjem drvene pivske bačve.

U subotu, 21. rujna, u 19 sati, tradicionalno će se razbiti drvena pivska bačva što će označiti početak ovogodišnjeg Royal Oktoberfesta.


Zanimljivo, bavarski Kralj Ludwig i oženio se u listopadu 1810. s princezom Therese iz Saxe- Hildburghausen te se taj datum smatra polaznom točkom za najveći svjetski festival piva- Oktoberfest. 

Naime, svi građani Münchena bili su pozvani da prisustvuju svečanosti održanoj na poljima ispred gradskih vrata, kako bi proslavili kraljevski događaj. Nakon toga polja su imenovana Theresienwiese u čast princeze, a kasnije su mještani skratili ime u "Wiesn".

Duh ovog najvećeg pivskog festivala donosi i šator Ludwig's gastro pub-a gdje posjetitelje kroz cijeli tjedan očekuje tradicionalna bavarska hrana, litre Kaltenberg Royal piva i prava Oktoberfest atmosfera. 


Za vrhunac zabave vikendima pobrinut će se Belfast Food na otvaranju u subotu 21.9., bend Dijagnoze u petak 27.9., a Šajeta će na svoj jedinstveni način zatvoriti festival u subotu 28.9.

Kako bi se posjetitelji mogli potpuno opustiti organiziran je i besplatan prijevoz autobusom na relaciji Jelačić- Čavle- Pivovara Kaltenberg Adria. 

Više o samom eventu i rasporedu vožnje autobusa možete pričitati OVDJE