Bakar 13. siječanj 2021.

Rekonstrukcija ceste do Meje bit će završena do ljeta 2022.

Rekonstrukcija ceste do Meje bit će završena do ljeta 2022.
Rekonstrukcijom prometnice uvelike će se poboljšati sigurnost jedne od najopasnijih dionica u Primorsko- goranskoj županiji kojom ljeti dnevno prođe čak 7 tisuća vozila

Zahuktali su se radovi na državnoj cesti DC501, čvor Oštrovica- Meja, koji su započeli u listopadu prošle godine. Rekonstrukcijom prometnice duge 7,2 kilometra, vrijedna 37,8 milijuna kuna bez PDV- a, uvelike će se poboljšati sigurnost jedne od najopasnijih dionica u Primorsko- goranskoj županiji kojom ljeti dnevno prođe čak 7 tisuća vozila.


Radove su jutros obišli ministar mora prometa i infrastrukture Oleg Butković, predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić. 

“Ovo je poglavito u ljetnoj sezoni vrlo frekventna dionica, koja dovodi sve turiste na Krk, u Crikvenicu i Novi Vinodolski. Bila je dosta nesigurna i trebalo je krenuti u rekonstrukciju, koja će biti završena pred sezonu 2022. godine”, istaknuo je Butković, zahvalivši Gradu Bakru na suradnji i pomoći. 


“Rekonstrukcijom ove dionice koja spaja autocestu A6 s autocestom A7 značajno će se povećati razina sigurnosti prometa. Osim zahvata na kolniku ispravit će se krivine, izgraditi potporni zidovi, uredit će se tri raskrižja, a u suradnji s Gradom Bakrom i ViK- om izgradit će se vodoopskrbi sustav i postaviti cijevi za instalacije za novu gospodarsku zonu”, rekao je Škorić.

Na Hreljinu nova velika zona

“Ostvaruje se naša vizija gospodarskog razvoja područja Grada Bakra. Počeli smo prije nekoliko godina izgradnjom kružnog toka Meja i pokretanjem poslovne zone Glavičina, a ovaj prostor koji se trenutno gradi je priprema za pokretanje buduće velike poslovne zone Lunga na Hreljinu”, najavio je Klarić, naglasivši kako Grad Bakar trenutno ulaže preko 30 milijuna kuna vlastitih sredstava u gospodarstvo. 


Grad Bakar će tako uskoro raspolagati s gotovo 6 milijuna kvadrata zemljišta namijenjenog gospodarstvu te će, poručuje Klarić, u pravom smislu postati gospodarsko središte Hrvatskog primorja.